Дани европске баштине на Маракани

58

И другу годину за редом ФК Црвена звезда укључио се у културну манифестацију „Дани европске баштине” и угостио је ђаке са Косова и Метохије.

Наш највећи стадион обишли су ђаци из ОШ „Стана Бачанин“ из места Лешак у општини Лепосавић. Они су имали прилике да чују много занимљивих прича из богате Звездине историје, као и да виде многобројне пехаре који красе витрине Звездиог музеја. Ученици школе у Лешку могу да се похвале и тиме да је баш из њиховог места некадашњи Звездин фудбалер који је црвено-бели дрес носио три сезоне Милан Бишевац.

Музеј Црвене звезде у коме се налази и један од највреднијих трофеја у светском фудалу, у оквиру акције која сваког одржава сваког септембра отворио је врата за дружење са својим најмлађим навијачима.

Културно-туристичка манифестација „Дани европске баштине” од 2002. године традиционално се организује сваке године у септембру у Београду, као део велике европске манифестације Савета Европе и Европске комисије, којом се наслеђе промовише као заједничка баштина европских народа и даје се не значају разноликости култура, традиције и обичаја.

Претходни текстАвив парк Звездара нови домаћин
Следећи текстМенаџмент Звезде бољи од новинара