Борац – Црвена звезда 0:2 (0:1)

96

Црвена звезда је увећала своју предност на табели Суперлиге. Црвено-бели су поново сачували своју мрежу и успели да забележе нову победу.

Црвена звезда је без већих потешкоћа савладала у Чачку Борац који је у псоледње време почео да осваја бодове и да показује боље партије. Ипак, екипа Владана Милојевића је још једном показала да заслужено заузима лидерску позицију на табели.

По обновљеном, али доста наквашеном и клизавом терену стадиона „Крај Моравице“, било је потребно да прође доста времена да се „Звездина машина“ упали. А онда, када су црвено-бели напокон пробили баријеру пред голом домаћина, прилике су се ређале у низу, а једну од њих је искористио Милић. Претходно, најпре се управо Милић нашао у шанси да искористи упорност и добро додавање Крстичића, али није из волеја успео да се добро намести те је лопта прохујала поред стативе. Из волеја је покушао и Милијаш, али са још слабијим епилогом. Најбољу прилику пропустио је Александар Пешић. Након добре акције Боаћија и Крстичића, Пешић је шутирао са седам метара из прве, али није успео да погоди оквир гола.

Звезда је повела у 35. минуту. Боаћи је показао изузетну визију и одличном асистенцијом кроз двојицу фудбалера одбране Борца упослио Милића који је одлично реаговао, шутирао по земљи и погодио ближи угао гола голмана Бајића. Само два минута касније, Боаћи је промашио гол са неколико метара. Била је то још једна асистенција Крстичића, фудбалера којем се другу утакмицу заредом не да да упише асистенцију и поред великог броја прилика које је створио.

У наставку утакмице почела је да пада јака киша, и терен је постајао све тежи за игру. Није било лако контролисати лопту, али Црвена звезда је контролисала дешавања на терену, и спречила је Борац да макар једном озбиљно угрози гол Дамира Кахримана.

До предности од два гола црвено-бели су стигли у 74. минуту. Гобељић је добро истрчао по десној страни, потом упутио одличан центаршут ка Боаћију који постиже свој 10 гол ове сезоне. Од тог тренутка било је јасно да је питање победника решено, а фудбалери Црвене звезде мирно су утакмицу привели крају.

Тренер Владан Милојевић је у наставку утакмице шансу пружио Немањи Радоњићу, Душану Анђелковићу и Луки Илићу. Млади Илић је извео одличан потез одмах након што је ушао у игру, успео је да направи неколико одличних дриблинга и створи себи прилику, али је његов ударац одбранио голман Бајић и тиме га спречио да упише дебитантски гол за Црвену звезду.

Борац – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: Градски стадион у Чачку. Гледалаца: 1.000. Судија: Мајо Вујовић. Стрелци: Милић у 35′, Боаћи у 74′.

Борац: Бајић, Кнежевић, Чађеновић, Обрадовић, Костић, Куљевић, Пропадало, Дуповац, Јовановић, Стаменић, Оташевић.
Резерве: Мишић, Сајчић, Перишић, Зоћевић, Лима, Воротовић, Филиповић.

Црвена звезда: Кахриман, Гобељић, Савић, Бабић, Родић, Рачић, Крстичић, Милијаш, Милић, Пешић, Боаћи.
Резерве: Супић, Фримпонг, Анђелковић, Л. Илић, Рикардињо, Радоњић, Аџић.

Претходни текстПакети карата за Арсенал и Келн
Следећи текстМилојевић: На време смо дали гол