Вождовац – Црвена звезда 0:2 (0:1)

110

Фудбалери Црвене звезде забележили су победу у оквиру 10. кола Суперлиге. Овога пута, црвено-бели нису дозволили изненађење на „крову“.

За разлику од неких претходних утакмица у Суперлиги, тренер Владан Милојевић није извршио много измена у стартној постави у односу на утакмицу у Европи. Позиција Вождовца на табели, али и претходни сусрет ова два тима који је одигран на „крову“ и који црвено-белима није остао у лепом сећању, позивали су на опрез. Уместо Ричмонда Боаћија, место у стартној постави заузео је Александар Пешић, а тренер Милојевић је одлучио да одмори још само Вујадина Савића, те је од почетка утакмице заиграо Срђан Бабић. Такође, прилику да дебитује ове сезоне имао је и Дамир Кахриман, који је заузео место међу стативама услед лакше повреде Милана Борјана.

Јака киша падала је у Београду непосредно пре утакмице, а права провала облака догодила се током првог дела игре. Наквашен терен са вештачком травом био је изузетно тежак за игру, те није виђена претерано лепа утакмица, нити утакмица са великим бројем прилика. Црвена звезда није успела у првом полувремену да успостави препознатиљиву доминацију на терену док је Вождовац показао да са правом заузима високо место на табели. Све би било можда другачије да су арбитри у трећем минуту утакмице дозволили Пешићу да заврши акцију након што је избио сам пред голмана, међутим свиран је офсајд који је у најмању руку дискутабилан. Звезда је најбољу прилику имала средином полувремена када су у истом нападу претили Срнић, Пешић и Родић. Са друге стране, Вождовац је углавном преко Јешића угрожавао Звездин гол, а једном приликом се и истакао Дамир Кахриман.

Одлика великих тимова је да и када не игра добро, постиже голове. Након једног продора Срнића, брзоноги везиста је оборен у зони шута, а лопту је наместио Мичел Доналд. Уследио је још један прелеп гол капитена Црвене звезде, његов четврти у сезони! Играо се 40. минут, и рекло би се да је Звезда у правом тренутку повела и пребацила притисак на леђа домаћина да по тешком терену покуша да се додатно отвори и угрози Звездин гол.

У наставку утакмице време се поправило, као и терен, па је и игра Црвене звезде била убедљивија у односу на први део игре. За све су се у наставку утакмице питали црвено-бели. Одличну утакмицу одиграо је Ненад Крстичић који је просто плесао на терену, дриблао, делио асистенције и држао прави час фудбала. Нажалост, фалило је мало концентрације да Ненад упише и асистенцију. Најближи томе био је средином другог дела игре када је на одличну повратну лопту после серије дриблинга, натрчао Ле Талек, али је шутирао преко гола. Расположен за игру био је и Срнић који је своју прилику пропустио након дуплог паса са Пешићем. Тачније, чувар мреже Вождовца био је на висини задатка.

Звездин тренер је у наставку утакмице шансу пружио Немањи Радоњићу, Ричмонду Боаћију и Марку Гобељићу. И Радоњић је био у прилици да постигне гол, али је погодио спољни део мреже. Домаћин је покушао да дође до изједначења, али Кахриман готово да није имао посла. И онда у самој завршници утакмице, Звезда је искористила нешто више простора. Радоњић је поново показао раскошан таленат, предриблао је свог чувара и упутио лопту у срце казненог простора, а на њу је налетео Канга и без проблема погодио мређу за коначних 2:0.

Црвена звезда већ за три дана гостује Борцу у заосталој утакмици 6. кола.

Вождовац – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: „ТЦ Стадион“. Гледалаца: 1.000. Судија: Бојан Николић. Стрелци: Доналд у 40′, Канга у 90′ за Црвену звезду.

Вождовац: Поповић, Филиповић, Ивковић, Ступаревић, Михајлов, Јешић, Павловић, Гајић, Путичанин, Зец, Дуроњић.
Резерве: Кнежевић, Перовић, Павловски, Луковић, Петровић, Гаврић, Машовић.

Црвена звезда: Кахриман, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Милић, Пешић.
Резерве: Супић, Гобељић, Рачић, Милијаш, Аџић, Радоњић, Боаћи.

Претходни текстСви смо ми један тим!
Следећи текстМилојевић: Играли смо дисциплиновано