Милојевић: Спремни за окршај на крову

46

Утакмицама десетог кола наставља се Суперлига Србије. Фудбалери Црвене звезде гостују екипи Вождовца, а меч је на програму сутра, 17. септембра, од 17 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи дуел.

Враћамо се домаћем шампионату утакмицом са Вождовцем. Треба брзо да се повратимо од меча са БАТЕ Борисовим који смо играли у четвртак. Окрећемо се сусрету са екипом која игра доста добро и која је у врху табеле. Њихова карактеристика је то што играју доста квалитетно и код куће и на страни, то се види по резултатима. На нама је да сумирамо утиске и да данас после тренинга видимо каква је ситуација са играчима и у каквом ћемо саставу наступати – рекао је Милојевић и додао:

Имамо доста фудбалера и сви својим радом и залагањем заслужују да играју. Оно што мене највише радује и због чега сам изузетно поносан јесте чињеница да су и играчи који нису на сваком мечу у протоколу потпуно спремни да играју. Састав ће зависити и од здравственог стања мојих фудбалера, волим да комуницирам са њима јер они најбоље познају своје тело и знају како се осећају. То ми доста помаже у састављању тима. Прошле године се тако наместило да је Звезда изгубила од Вождовца, показало се на крају да је то била преломна утакмица у сезони, али то остављамо иза себе. Ми имамо свој план, идемо да одиграмо како најбоље умемо.

Терен на крову тржног центра на коме се игра сутрашњи меч специфичан је по својој подлози.

Доста се прича о подлози на њиховом терену, али ми ту ништа не можемо да урадимо. Екипа која игра на вештачкој трави се одавно прилагодила на њу, ми радимо у неким другим условима, али то је тако и не размишљамо о подлози.

Звездин везиста Андрија Луковић наступа на позајмици у Вождовцу. Он је у претходном колу био двоструки стрелац за Змајеве.

Као тренеру јако ми је драго због Андрије, већ сам рекао да је он квалитетан играч, прави професионалац и добар момак. То му се сада врећа на најбољи могући начин и јако сам срећан због тога. Желим му да тако и настави.

Милојевић се осврнуо и на меч у Лиги Европе против БАТЕ Борисова.

Била је то права европска утакмица, јак ритам током свих 90 минута. Мој највећи утисак је то да се Црвена звезда вратила и да су нам потребне овакве утакмице. Још једном смо показали да смо велики и достојанствен клуб. Организација је била одлична и похвалио бих све људе из нашег клуба који су учествовали у њој. У овом тренутку представљате и свој клуб и своју земљу. Навијачи су били предивни, још једном су показали да им нема премца у Европи и поносан сам што Звезда игра овако велике мечеве са јаким противницима. Све остало је у другом плану, меч иде у архиву, а остаће запамћено да смо вратили Звезду тамо где стварно припада и очекујем да ће ту и остати још много година.

Јак темпо рада не оставља последице на Звездиног стратега.

Увек се осећам лепо. Сваког дана једва чекам тренинг са својим играчима, иако има замора и непроспаваних ноћи. Вероватно је зато леп овај посао и зато га толико волим.

Шеф стручног штаба Црвене звезде искористио је прилику да честита кошаркашкој репрезентацији Србије пласман у финале Европског првенства.

Стижемо да пратимо све утакмице, синоћ сам на захтев својих играча померио тренинг како бисмо раније завршили и стигли да погледамо меч против Русије. Сви су једва чекали утакмицу и то је јуче био највећи догађај. Као грађанин Србије и као тренер Црвене звезде заиста сам поносан на наше репрезентативце, они дају свима нама спортистима мотив да тежимо да будемо на врху, да свако на свој начин да допринос и да представимо своју земљу у најбољем светлу. Очекујем да ћемо освојити златну медаљу у финалу, још једном смо показали шта значи колектвини дух и снага тима, када се сви држимо заједно можемо много тога да постигнемо. Жело бих да честитам нашим кошаркашима у име играча, стручног штаба , читавог Фудбалског клуба Црвена звезда пласаман у финале. Што год да ураде у недељу они су за нас победници – рекао је Милојевић.

Претходни текстБорјан лакше повређен
Следећи текстМлађе категорије убедљиве против Вождовца