Црвена звезда победник Супер Купа!

148

Рукометаши Црвене звезде савладали су у Аранђеловцу Војводину 25:24 и освојили Суперкуп Србије!

Прво учешће у осмом по реду Суперкупу Србије у рукомету, и први трофеј за Ненада Перуничића и Звездине момке! Најефикаснији је био капитен Дејан Бабић са 6 голова.

Актуелни освајач Купа Србије није поклекао ни после четири гола минуса на старту другог периода игре. Звездини момци су победнички пелцер из Горњег Милановца пренели и у Аранђеловац.

Војводина је прва стигла до предности и након 4:4 у 10.минуту игре, успели су Новосађани да са два гола предности оду на одмор између полувремена.

Одмах на старту наставка Војводина је са два гола повећала разлику на четири гола предности, али ни тада није било страха међу изабраницима Ненада Перуничића. Перуничић је уградио победнички менталитет својој екипи, и борбени карактер, па су након битне победе у финалу Купа Србије, знали шта треба да раде у новој борби за трофеј.

Велику помоћ у томе имали су на голу, сјајни Љубеновић, Пејчиновић и Чоловић су одбранама уливали додатно самопоуздање саиграчима. Код резултата 17:14 за Новосађане, Љубеновић је одбранио седмерац капитену Војводине Стојановићу, што је Звезда искористила и головима Мошића и Дејана Бабића се вратила у меч.

Војводина је успела поново да створи три гола предности (20:17), а онда је уследила серија 4:0 црвено-белих! Погађали су Александар и Дејан Бабић, а Ненад Мандић преокренуо резултат и довео Звезду у вођство.

Стојановић и Марко Вучковић су успевали да изједначе резултат, али је гол за нови трофеј у последњем минуту постигао Александар Бабић на додавање капитена Дејана Бабића.

Уследио је дуг напад Војводине, током којег је након дуела са Мошићем Вучковић морао да изађе са паркета, а Остојић је промашио последњи ударац. Црвено-бело славље је могло да почне.

Најефикаснији је био капитен Дејан Бабић са 6 голова, Александар Бабић је постигао 4 гола, колико и Јанко Пешић.

Након четири узастопна трофеја Војводине, пехар Суперкупа Србије стиже у витрине у Љутице Богдана, и просторије РК Црвена звезда.

Првенство Србије почиње наредног викенда када Црвена звезда гостује Југовићу.

Војводина – Црвена звезда 24:25 (14:12)

Аранђеловац, дворана: „Шумадија“. Гледалаца: 300. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 4 (3), Црвена звезда 2 (2). Искључења: Војводина 10, Црвена звезда 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић, Милић, Чагаљ, Остојић 1, Перовић (12 одбрана), Стојановић 3 (2), Јелић, Надовеза 2, Јовановић 8, Вучковић 4, Ратковић 1, Трифковић 3, Станковић, Бојанић, Грозданић 1, Радовић 1. Тренер: Божо Рудић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић (2 одбране), Шотић 1, Мошић 3, А. Бабић 4 (2), Љубојевић 2, Блечић, Палевић, Пешић 4, Љубеновић (седмерац), Бугариновић, Милосављевић 2, Пејчиновић (2 одбране), Матичић 1, Мандић 2, Д. Бабић 6, Радосављевић. Тренер: Ненад Перуничић

Претходни текстПораз црвено-белих у Крању
Следећи текстКарантин пред Вождовац