Звезда, Савановић и СО Србије као један тим!

81

У организацији КК Црвена звезда мтс и Евролиге у дворани у Железнику одржан је тренинг Специјалне Олимпијаде Србије под вођством Звездиног тренера Ивана Павловића и Душка Савановића.

Баш као што ће бити престоница европске кошарке као домаћин Фајнал фора, Београд је постао и престоница Оне Теам пројекта. Наиме, у организацији КК Црвена звезда мтс, Евролиге и компаније ИДЕА, у хотелу ’’Crown Plaza’’ и потом у ФМП арени у Железнику окупили су се сви представници Евролиге (16) и Еврокупа (24) у наредној сезони. Све у једном циљу да се подигне свест о друштвеној одговорности и у заједницу интегришу они који су, потпуно неправедно, али нажалост често на маргини друштва.

Домаћин целог дводневног догађаја ’’One Team Workshop’’ је КК Црвена звезда мтс која годинама уназад покушава и често успева да подигне свест о људима који својим квалитетима заслужују много бољи статус од оног који добијају. У низу бројних друштвено-одговорних акција Клуба, са својом посвећеношћу и страшћу издваја се сарадња Црвене звезде мтс и Специјалне олимпијаде Србије. Кроз бројне тренинге и радионице Црвена звезда је искористила моћ свог бренда и кошарке уопште и начинила битан корак ка интегрисању у заједницу чланова Специјалне олимпијаде Србије. Амбасаодри тог пројекта били су бивши капитен Црвене звезде мтс Лука Митровић и садашњи играч Немања Дангубић, а у наредној сезони ће њиховим путем поћи нови капитен Бранко Лазић и Огњен Добрић. За тај пројекат задужила је бројне награде и признања од саме Евролиге, а Црвена звезда тежи да сарадњу која је веома успешна подигне на један виши ниво.

У складу са тим Клуб је довео и појачање. На новом тренингу Специјалне олимпијаде Србије поред Звездиног тренера Ивана Павловића били су и представници свих 40 клуба који се такмиче у Евролиги и Еврокупу, као и делегација саме Евролиге. Они су имали прилику да виде како један ’’One Team’’ пројекат ИДЕА – Финисх лине у изгледа у организацији Црвене звезде мтс, обогате своје знање о значају друштвене одговорности, а били су и права подршка свим учесницима.

Наиме, за момке и девојке из Специјалне олимпијаде Србије спремљен је веома леп дочек у дворани у Железнику. Представници свих екипа направили су им шпалир дуж терена кроз који су они протрчали заједно са прослављеним српским репрезентативцем Душком Савановићем. Пратила их је песма групе Queen ’’We are the champions’’, јасно и симболично јер су они заиста истински шампиони.

Савановић је одржао мотивациони говор и додатно ’’подгрејао’’ атмосферу пред тренинг који су предводили Звездини тренери. Тако је Савановић бежао кроз импровизновани лавиринт који су направили учесници Специјалне олимпијаде Србије, показао једно велико дете у себи ’’продавајући’’ себи својствене трикове који су обележили његову каријеру и заправо показао да смо сви ми један тим. Уследио је и кошаркашки тренинг где су чланови Специјалне олимпијаде Србије показали завидну вештину, задивили Савановића и представнике клубова и измамили бројне аплаузе.

Своје виђење догађаја, као и генерално положај особа са посебним потребама у нашем друштву изнео је Душко Савановић.

Ово је ново за мене. Учествовао сам као играч у друштвено-одговорним акцијама, али сада сам на другој страни. Сада сам део нечег другог и веома ми прија, одушевљен сам. Догађај је од стране Црвене звезде одлично организован, а одговор евролигашких клубова је био сјајан јер као што сте видели представници свих клубова су били ту – рекао је прослављени репрезентативац Србије пре него што је послао снажну поруку:

Баш сам синоћ седео са женом и неким пријатељима и причао о људима са посебним потребама и њиховом статусу у нашем друштву. У неким другим земљама њима је много лакше, почевши од социјалног живота па све до најобичнијег приступа стамбеним објектима или продавници, пошти… Како се сада против тога борити? Не знам и не желим да улазим у политику. Зато су овакве акције које организују Евролига и Црвена звезда у толико значајније. Они после сваког оваковог догађаја одлазе кући много срећнији, после сваког тренинга се види њихово задовољство и живот им је 80 одсто лепши и лакши. То је оно што нас обавезује да наставимо у истом правцу – истакао је Душко Савановић.

Слика која је послата и осмеси свих учесника овог догађаја говорили су много више од било којих речи које се могу исписати. У дворани у Железнику су се цепале мрежице и одјекивали аплаузи јер су истински шампиони били у акцији!

Претходни текстДанас нам је диван дан!
Следећи текстБорјан лакше повређен