Милојевић: Желели смо и други гол

68

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је исход утакмице против БАТЕ-а могао да буде и другачији.

Бате је имао своје шансе, ми смо имали своје, тешко је рећи ко је био ближе победи. Можда ми, за нијансу. Играти овакве утакмице је нешто стварно спедицифчно. Играчима сам рекао да морамо да постигнемо и други гол и приведемо утакмицу крају. Бате је искусна екипа, имају свој план и умеју да казне грешке. Могу да кажем да се осећа и жал, али резултат 1:1 је подела на равне части. Првих двадесетак минута нисмо били своји, радили смо неке ствари које се нисмо договорили. То су неке ствари које се мени не свиђају и које не волим, и они то знају. После смо се консолидовали, дали смо све од себе. Имамо још пет утакмица и окрећемо се њима — рекао је Милојевић.

Милојевић истиче да је екипа желела да постигне и други гол, а не да чува минималну предност.

Похвалио бих амбијент и навијаче, бодрили су нас свих 90 минута. Хвала им, мислим да момци то заслужују ове сезоне. У фудбалу не можете да се повучете или нападате. Ако се повучете, у сваком тренутку можете примити гол. Ми смо желели да постигнемо други, нисмо хтели да бранимо резултат. Неки пут то испадне како треба, некада не. Моја филозофија није да се моја екипа повлачи, и никада неће бити. Против себе смо имали екипу која је такође убацила другог шпица и покушали су да нас рашире. Видели сте да је прштало на све стране, а мени је драго да су моји играчи добили још једно вредно искуство. Будимо поштени, овај ритам они треба да имају стално.

Остало је да се одигра још пет утакмица, а шансе за пролаз даље нису нити много веће, нити много мање након овог меча.

Ја увек верујем да све може да се уради. Ова утакмица за мене већ улази у архиву. Биће анализирана, али ми се већ окрећемо наредним изазовима. Звезда дуго није била на европској сцени. Сама организација утакмице, од најмање до највећих ставки показују да је друга димензија играти Европу. Али, ми на терену никога нећемо превише респектовати. Увек ћемо давати све од себе и видећемо да ли ће то бити довољно за пласман у наредну фазу. По историји, имену, величини, навијачима, Црвеној звезди је место међу највећим клубовима у Европи — јасан је Милојевић.

Претходни текстЦрвена звезда – БАТЕ Борисов 1:1 (0:0)
Следећи текстРадоњић: Требало је да победимо