Доналд: Мотивисани и сигурни у себе

73

Звездина јесен у Европи почиње за нешто више од 24 часа. Изабраници Владана Милојевића су потпуно смирени и фокусирани пред почетак групне фазе Лиге Европе.

Сви противници са којима ћемо се сусрести у Лиги Европе су јако добри. БАТЕ има снажну екипу са веома искусним играчима и верујем да ће утакмица бити врло узбудљива. Очекујем да ће наши навијачи испунити стадион и да ће заједно са нама уживати. Када дође тренутак да играте велике утакмице није тешко бити максимално мотивисан. Имамо свој начин припреме, доста разговарамо једни са другима, анализирамо противника и свесни смо са каквим тимом играмо. Сви играчи су пуни самопоуздања, у одличној смо серији, али смо и свесни да је сутра нова утакмица и да морамо да остваримо нову победу. Сви обожавамо фудбал, радујемо се сутрашњој утакмици и зато нема потребе да било ко буде нервозан – рекао је Доналд

Сутрашњи меч биће уједно и први који се игра на новој травнатој подлози на Маракани.

Јуче смо одрадили први тренинг на новој трави и свакако је боља него терен на којем смо до сада играли. Биће потребно још мало времена да све легне на своје место, али, по ономе што сам видео јуче, презадовољан сам.

Два од три поготка, колико је у овој сезони постигао, Мичел Доналд дао је из слободног ударца.

Наравно да се надам да ћу поново затрести мрежу на тај начин. Јако је леп осећај када постигнете гол, зато ћу дати све од себе да, ако се укаже прилика, поново то урадим.

Мичел Доналд остаће упамћен и по томе што је први странац који је понео капитенску траку Црвене звезде.

Јако је леп осећај када те тренер и сви саиграчи изаберу за капитена, али ја сам исти од почетка. И пре него што сам добио траку сам доста причао, увек се трудим да помогнем младим играчима, као и да што више разговарам са свима у свлачионици. Сада имам мало више одговорности и трудим се да помогнем тренеру у разговору са свим играчима, као и обрнуто. Такав сам по природи, увек се трудим да посредујем у комуникацији и верујем да сам зато и добио улогу капитена. Веома сам задовољан нашим тимом. Ово ми је трећа година у Звезди, сви нови играчи донели су нешто добро, атмосфера је одлична, а за то велике заслуге иду и тренеру. За врло кратко време успели смо да урадимо неке одличне ствари, сви се осећамо врло пријатно и знамо да у сваком тренутку можемо да се ослонимо једни на друге – поручио је Доналд.

Претходни текстМилојевић: Спремни смо, као и увек
Следећи текстКомплетирана „Звездина слагалица“