Звезда у потпуности надиграна

69

Далеко су шахисти Црвене звезде били од своје игре у осмом колу шампионата Србије који се одржава у Руми. Црвено-беле су у потпуности надиграли представнци домаћег Словена са високих 5:1 и тако наш тим довели надомак испадања у Другу лигу Србије.

Звездаши су забележили само два ремија и то на трећој и шестој табли. Бошко Абрамовић није дао Горану М. Тодоровићу да однесе цео плен, а нерешен исход извукао је и Борко Вујачић у партији са Лакетић Гојком. На осталим таблама поене су однели шахисти Словена.

У осталим мечевима убедљиву победу остварила је и Јелица над екипом ВШК Свети Николај, славила је и Слога у дуелу са Параћином, док је до тријумфа стигао и Светозар Глигорић савладавши Нафтагас. У дербију дана између Југовића и Итаке победника није било, а нерешеним исходом завршен је и сусрет Омладинца и Новосадског ШК.

Након осам кола, на врху табеле налази се екипа Итаке са 19 бодова, колико има и другопласирани Словен, док је на трећем месту са два бода мање Југовић. Црвена звезда налази се на последњој позиији са два освојена бода. До краја је остало још три кола, а следечи ривал нашег тима биће екипа Југовића.

Претходни текстРочести нови плејмејкер Црвене звезде мтс!
Следећи текстОдређени парови осмине финала Купа Србије