Нови пораз Звезде

83

Опстанак у Првој лиги Србије, после седмог кола, постао је велики изазов за црвено-беле шахисте. Звездин тим поражен је од директног конкурента за опстанак, екипе Светозар Глигорић и тако пропустио шансу да побегне са зачеља.

Звездаши су се заиста борили као лавови, остварили су четири ремија на прве четири табле, али је на последње два ривал био бољи и славио са 4:2. Саша Величковић је на петој табли изгубио од Давида Шаренца, док је бод противнику на шестој табли донео Слободан Мунижаба у дуелу са Боривојем Вујачићем.

У осталим мечевима, велику победу забележио је Словен против Југовића, Омладинац је савладао ВШК Свети Николај, док је Итака победила ВШК Параћин. Дуели Нафтагаса и Јелице, односно Новосадског ШК и Слоге завршени су нерешеним резултатом.

После седам кола, ШК Црвена звезда далеко је од седмог места на табели које обезбеђује опстанак. Црвено-бели тренутно заузимају последње место са два освојена бода, док Параћин има бод више, а Омладинац и Светозар Глигорић по четири бода више. На водећој позиццији налази се Итака.

Претходни текстУнапређена скаутинг служба млађих категорија
Следећи текстВладимир Зејак шесто појачање Црвене звезде