Екипа комплетна на тренинзима

133

Кошаркашице Црвене звезде почеле су тренажни процес у „ФМП арени“ у Железнику пред нову сезону, у којој ће покушати да одбране дуплу круну.

Освајачице Купа „Милан Цига Васојевић“ и актуелне шампионке Србије поставиле су високе циљеве у прошлој сезони, па их и у припремном периоду, под вођством шефа стручног штаба Драгана Вуковића очекује напоран рад.

Црвено-беле девојке у нову сезону улазе са огромном жељом за доказивањем, највишим амбицијама које су поставиле у претходној сезони и у потпуности су предане раду да испуне своје циљеве.

Тим у саставу: Александра Катанић, Ивана Катанић, Нина Тешић, Мања Мољевић, Марија Прља, Снежана Богићевић, Маријана Зукановић, Јелена Ћирић, Ђурђина Ђокић, Катарина Дешић, Невена Наумчев, Милица Бојовић, Јована Ђорђевић, Тамара Чубра, Мина Ђорђевић, Милина Мишељић, Биљана Стјепановић и Јелена Јовановић и у новој сезони ће наставити да ради по победничком рецепту стручног штаба који чине главни тренер Драган Вуковић, помоћни тренер Предраг Станојчић, тренер Немања Ламбергар, кондициони тренер Борис Ристановић и физиотерапеут Лука Јојић.

Нешто дужи одмор од осталих добиле су Ивана Катанић, Мина Ђорђевић, Невена Наумчев и Маријана Зукановић, које су браниле боје јуниорске репрезентације Србије на Европском првенству у Мађарској и освојиле сребро. Капитен јуниорки Србије, Ивана Катанић је изабрана у идеалну петорку турнира у Шопрону. Девојке су се придружиле екипи, која је сада комплетна на тренинзима.

Мина Ђорђевић је током лета имала обавезе и у младој репрезентацији Србије, заједно са Александром Катанић, Снежаном Богићевић и Милицом Бојовић, на Европском првенству у Матузињошу.

Звездине девојке до краја месеца очекују провере на два јака турнира у Бугарској и у Бањалуци.

Подсећамо вас да је сениорска селекција Црвене звезде прошле сезоне освојила титулу шампиона државе после 13 година. Звездине девојке су у финалу биле боље од екипе ЖКК Радивој Кораћ и на тај начин су преузеле победнички трон.

Поред Звездиних сениорки, и млађе категорије ККЖ Црвена звезда вредно тренирају. Јуниорке ће у наредној сезони такође бранити титулу шампиона државе, а на завршном турниру прошле сезоне у Краљеву биле су боље од Новосадске ЖКА.

Кадетска генерација је употпунила Звездину витрину пехара, пошто је у прошлогодишњем финалу савладала екипу ЖКК Радивој Кораћ, а у новој сезони већ напорно раде како би испуниле очекивања.

Претходни текстДејан Јовељић прикључен првом тиму
Следећи текстДушан Славнић десети на ЕП за млађе сениоре