Лазић путује на Евробаскет, Орлови срећно!

70

Капитен Црвене звезде мтс Бранко Лазић уврштен је у списак од 12 путника на Европско првенство. Поред њега репрезентацију Србије ће чинити и шесторица бивших првотимаца Црвене звезде.

Два дана уочи почетка Европског првенства у кошарци, селектор Србије Александар Ђорђевић саопштио је списак од 12 путника. Један од њих биће и капитен Црвене звезде мтс Бранко Лазић!

На тај начин одато је још једно признање Лазићу са бескомпромисну борбу у дресу црвено-белих и фанатичан приступ свакој утакмици и тренингу. Из године у годину Бранко Лазић је са много успеха бранио боје Црвене звезде, низао успехе и трофеје и одласком на Европско првенство ’’наплатио’’ феноменалне године за собом.

Такође, требало би истаћи да се у репрезентацији налази чак шест играча који су претходних година прошли кроз систем КК Црвена звезда – Стефан Јовић, Василије Мицић, Марко Гудурић, Бобан Марјановић и Владимир Штимац.

На тај начин Звезда наставља да даје велики допринос репрезентативним слекцијама Србије. Подсећамо да су и чланови Црвене звезде мтс овог лета предводили младе репрезентације до 16, 18 и 20 година. Тренер јуниора Црвене звезде мтс Слободан Клипа је као селектор предводио кадете до бронзе на Евробаскету, док су на терену били црвено-бели кадети Лазар Живановић и Лазар Васић. Јуниорска селекција Србије је освојила злато на Европском првенству, а битан фактор су били Звездини јуниори Алекса Ускоковић и Стефан Момиров. За селекцију Србије до 20 година наступали су Бориша Симанић и Стефан Ђорђевић и завршили као петопласирани.

Сада је ред на најјачу селекцију Србије. Европско првенство почиње 31. августа и завршава се 17. септембра. Србија се налази у групи Д заједно са домаћином групе Турском, Белгијом, Великом Британијом, Русијом и Летонијом.

Срећно Орлови!

Претходни текстСтојковић: Добро знај!
Следећи текстЗвезда у Бањалуци