Милица Николић пета на свету

84

Милица Николић чланица ЏК Црвена звезда и петопласирана на светској ранг листи била је на корак до светске медаље у конкуренцији до 48 килограма. Планетарну сениорску смотру у Будимпешти, Сузуки Светско сениорско првенство, Николићева је завршила на петој позицији. Јапанка Ами Кондо била је боља у дуелу за бронзано одличје.

Николићева је у Будимпешту отишла као фаворит и Звездина џудисткиња је то у потпуности и оправдала. После првог кола у коме је као носилац била слободна, први меч са Чилеанком Мари Ди Варгас Николићева је решила ипоном. У трећем колу српска шампионка вазаријем је решила је и Синту Гарсија Меса из Шпаније. У четвртом мечу Јапанка Фуна Тонаки (која је на овом Светском сениорском првенству и освојила златну медаљу) нашла је решење за српску репрезентативку Милицу Николић. За двоструку европску шампионку (У23) Милицу Николић предстојао је репасаж.

У првом колу репасажа, Израелка Ноа МИнскер као и уосталом и свака од такмичарки у конкуренцији до 48 килограма није била лак противник. У тренутку када је изгледало да 24 -годишња Израелка држи ситуацију у рукама, Николићева је пласирала одличну учи мату и осваја вазари. Српска шампионка је контролисала и све остале покушаје Израелке да преокрене меч. Ипак у наредном дуелу који је одлучивао о томе ко ће се вратити са бронзаном медаљом, искуство је било на страни Јапанке Ами Кондо.

Ово није најбољи резултат Милице Николић ове године. Никако не можете бити незадовољни резултатом да сте пети на свету. Уједно то је и онај нејнепопуларнији јер сте били на домак медаље – рекао је Андрија Ђуришић, тренер репрезентације Србије, после меча за бронзано одличје.

Од Милице Николић смо сви очекивали и надали се резултату. Најбоља српска џудисткиња је у потпуности испунила очекивања, али на жалост недостајало је мало спортске среће. У конкуренцији најбољих бораца из 147 држава света у тежинској категорији до 48 килограма, наша Милица Николић остварила је пласман на пето место. Са 22 године и резултатима на основу којих је заузела пето место на светској ранг листи, време сасвим сигурно ради за Милица Николић. Пласманом на пету позицију на Светском првенству на најбољи начин је бранила боје Србије и још једном показала да је у самом врху међународне џудо сцене.

Претходни текстПочели радови на терену
Следећи текстЗвезда све ближа титули!