Радоњић: Време је за гол

81

Млади фудбалер Немања Радоњић од почетка сезоне пружа одличне партије у црвено-белом дресу. Напорно и предано тренира, а награду у виду првог гола за свој клуб још увек чека.

У свакој утакмици коју сам играо имао сам барем једну или две стопостотне прилике, али лопта није хтела у гол. Прихватио сам то као саставни део спорта, увек дигнем главу и идем напред и трудим се да будем још бољи у наредној утакмици. Надам се да ћу сада када је наважније да постигнем свој првенац у црвено-белом дресу и можда баш он буде одлучујући за пролазак у Лигу Европе. Ипак, у овом тренутку нам је најважније да победимо, није битно ко ће дати голове – рекао је Радоњић.

Искуство из првог меча много ће значити изабраницима Владана милојевића пред реванш.

Оно што сам ја видео у току утакмице у Краснодару јесте да они доста ризикују у својој игри и мислим да највише можемо да им запретимо из контри. Мислим да ми крилни нападачи својом брзином можемо да пробијемо њихову одбрану. Њихова последња линија има одређене недостатке и ту ћемо ми тражити своју шансу. Пред ову утакмицу нам посебно значи што добијамо подршку од навијача, да није њих сигуран сам да би нам било много теже. Позивам их да дођу у што већем броју и помогну нам. Чврсто верујем у своју екипу.

Доиста се говори и о подлози на којој ће се играти меч у четвртак.

Огромна је разлика у теренима. У Краснодару ми је првих 15 минута скоро свака друга лопта побегла јер је њихова подлога много брза. Ми смо навикли на наш терен и мислим даће и њима бити тешко, као што је нама било на почетку меча у гостима. Мада, они имају још једну отежавајућу околност, а то су наши навијачи. Када осете атмосферу при изласку на терен сигуран сам да ће се уплашити. С обзиром на то да сам као дечак стално ишао на север знам одлично шта све наши навијачи могу да направе. Сигуран сам да ће атмосфера бити незаборавна и да ће нас подршка са трибина носити на терену.

Млади крилни нападач освнуо се и на први меч одигран у Русији.

Играли смо против изузетно јаког противника, али показали смо да можемо да се носимо са њима. Можда смо се у првих двадесетак минута мало повукли и оставили превише простора противнику. Чини ми се да смо у пуној снази кренули да играмо тек када смо примили гол, видели смо да можемо да играмо са њима. Сада када погледам поново утакмицу чини ми се да смо могли и до трећег гола и нерешаеног резултата, али нисмо искористили неке одличне шансе које смо имали. Имамо прилике све то да исправимо пред нашим навијачима у четвртак – поручио је Радоњић.

Претходни текстНаша линија живота – Прича друга
Следећи текстЈош само југ остао!