Борјан: Историјска шанса пред нама

55

Фудбалери Црвене звезде у четвртак играју можда и најважнију утакмицу сезоне. Изабраници Владана Милојевића дочекују екипу Краснодара у реванш мечу плеј-офа за Лигу Евопе. Сви фудбалери су сложни у једном – пред својим навијачима за Звезду нема непобедивог противника.

Добро је што смо играли прву утакмицу у гостима, знамо да је потпуно другачија атмосфера када играмо пред пуном Мараканом. Имамо активан резултат и сада треба само да дигнемо главу и спремимо се добро за реванш. Одлагање меча у Чачку нама можда највише иде на руку, имамо времена да се мало одморимо и могућност да се фокусирамо искључиво на Краснодар – рекао је Борјан и наставио:

Имамо шансе да урадимо оно што сви прижељкујемо већ пуних десет година, да уведемо Звезду у Лигу Европе. Није Краснодар екипа које ми треба да се плашимо, мислим да више они нас треба да респектују пред утакмицу са нашим навијачима. Која год европска екипа да дође на Маракану уплаши је читав амбијент и силина подршке коју ми имамо. То се показало и на мечу против Спарте, а верујем да ће исти случај бити и у четвртак са руском екипом.

Услови за игру доста су утицали на исход првог меча.

У Краснодару је терен доста другачији, подлога је изузетно брза, лопта се креће много брже него на нашим тренима на које смо сви навикли. Не можете за само два дана да се привикнете на толико другачије услове. Зато занам да ни њима неће одоварати наш терен у реваншу, можда је то мала предност за моју екипу.

Изабраници Владана Милојевића извукли су поуке из првог меча са руском екипом.

Код првог гола сам реаговао најбоље што сам могао, али нисам успео да ухватим лопту. Други и трећи погодак су тимске грешке, наша непажња довела нас је до тога да не успемо да се одбранимо. Мораћемо много да радимо ових неколико дана на томе да у реваншу не губимо концетрацију и не правимо такве грешке. Сигуран да, уколико то елиминишемо, противнику неће бити лако да нам да гол. Све нас може да радује чињеница да ни у једном тренутку меча нисмо посустали или клонули. Знали смо да није све готово након прве утакмице, и на 2:0 смо веровали у себе и били сигурни да можемо до гола. Постигли смо два поготка, тиме се вратили у игру и заиста ме радује што ова екипа из утакмице у утакмицу показује колико јак карактер има. Зато верујем у нас. Извукли смо најбоље што смо могли из утакмице у гостима и сада очекујемо да у реваншу покажемо колико вредимо. Очекује нас историјска утакмица за све, имамо могућност да направимо огроман успех.

Звездин голман осврнуо се и на моменат у коме је линијски судија проценио да лопта није прешла гол линију након ударца Михаила Ристића.

Линијски судија је каснио двадесетак метара у тој ситуацији, није имао добар преглед и можда је моја реакција била одлучујућа да донесе одлуку какву је донео. Испало је добро по нас, много би нам теже било да се вратимо са 4:1 да је погодак признат. То је фудбал, било је судијских грешака на обе стране – поручио је Борјан.

Претходни текстХет-трик Јовељића за победу омладинаца
Следећи текстМилојевић: Звездаши, треба нам пуна Маракана!