Анђелковић и Стојковић након Краснодара

81

Одбрамбеним играчима Црвене звезде није било нимало лако да се бране против изузетно добрих техничара из офанзивне линије Краснодара.

Звездини бекови су у више наврата успевали да зауставе одличне крилне играче руске екипе.

Имамо седам дана да се припремимо за реванш, и активан резултат. Знали смо да ће бити тешка утакмица, а 3:2 је резултат који није добар је смо изгубили, али нам даје наду за реванш. Све је отворено и даље, видели смо да можемо да се носимо са Краснодаром. Ухватио ме је током утакмице баш јак грч, мислио сам да ћу успети да наставим али грч се поново вратио и нисам могаотакав да играм, не би било фер према екипи — рекао је Анђелковић.

Звездин капитен сматра да је Краснодар изузетно квалитетна екипа која зна тачно шта жели.

Пробијали су нас прелако и лако долазили до 30 метара. Ту је одговорност на читавом тиму, а њима је мало потребно да пошаљу добар пас. Ми смо их затварили колико смо могли, али такав је фудбал. Трудили смо се, борба и организација је била у реду, а потребно је и мало среће. Јако је тешко бранити се против такве екипе. Код другог гола ја сам сузио у казненом простору како и треба бек да учини, окренуо сам се након центаршута али он је феноменално шутнуо. Имали смо и ми своје прилике, највећа жал остаје за Боаћијевом. Имамо још једно цело полувреме да покажемо да можемо да се надигравамо са њима и да будемо и бољи од њих, зашто да не — говори Анђелковић.

Његов колега са десне стране терена највише жали због трећег примљеног гола. Филип Стојковић је водио велику борбу са Вандерсоном, и у више наврата успео да изађе као победник.

Нисмо задовољни због пораза, али јесмо због два постигнута гола. Мислим да ипак носимо добар резултат у Београд. Да је остало 2:0, то би се тешко надокнадило у Београду. Криво ми је највише због трећег гола јер смо знали за ту њихову комбинацију из корнера и несхватљиво је да смо ту кикснули. Али, шта је ту је. Нисмо се привикли ни на терен ни на амбијент ни на њихов стил игре, и требало нам је мало времена да се прилагодимо. Надам се да ћемо уз додатне анализе имати бољи резултат у Београду. Верујем да ћемо бити много агресивнији и да ће нас публика носити до самог краја — рекао је Стојковић.

Претходни текстПешић: Једва чекам пуну Маракану
Следећи текстКраснодар – престоница руског југа