Краснодар – Црвена звезда 3:2 (1:0)

77

Црвена звезда је забележила први пораз ове сезоне, али у Београд доноси активан резултат из Русије.

Очекивања и надања била су велика, без обзира на неспорни квалитет екипе из Краснодара. Како је и сам шеф струке Владан Милојевић изјавио, циљевиу Црвее звезде се увек знају. У складу са тиме, Милојевић је од првог минута шансу пружио Немањи Радоњићу, а уместо недовољно опорављеног Милана Родића на левом боку је заиграо Душан Анђелковић, уједно и капитен екипе.

Након првих пет минута и почетног испитивања снага, није изгледало да ће се Црвена звезда повући. Нажалост, била је принуђена, јер је Краснодар успоставио контролу над лоптом, и играло се углавном на Звездиној половини. Са друге стране, екипа је у дефаннзиви стајала изванредно, и са лакоћом је успевала да осујети покушаје спретних фудбалера Краснодара. Оно што је представљало проблем су ударци са дистанце које је Борјан успевао да заустави, али уз потешкоће. Нажалост, у 20. минуту након шута Ристића који је данас одиграо изванредну утакмицу, Борјан је успео само да одбије лопту на петерац, а најближи њој био је Игњатијев који је погодио мрежу.

Тек тада је Црвена звезда успела да се „тргне“ и почне да прети Краснодару. Иако није повратила посед лопте, у неколико наврата била је веома опасна. Славољуб Срнић је први запретио покушајем са дистанце, а Боаћи није успео јаче да захвати лопту након одбитка. Радоњић је све време гледао ка голу противника, лицем је нападао простор и противничке играче, покушавао и да шутира, али је бивао изблокиран. Све је то било недовољно да Звезда изједначи, али је давало наду да у наставку утакмице може доћи до промене.

А друго полувреме донело је много тога! Почело је ужасно по Црвену звезду. Већ у првом нападу Краснодар је повисио на 2:0. Након центаршута са леве стране, сам на другој стативи био је Класун, и успео је да искористи чињеницу да је био „заборављен“. Изузетан психолошки ударац за нашу екипу, али и ударац након којег су се црвено-бели ипак подигли! Све се променило у 57. минуту. Одлични Радоњић је повукао лопту и искористио то што је неочекивано добио много простора. Радоњић је додао до Доналда, овај до Срнића, а наше крило је „затегло“ са више од 20 метара, по земљи… НЕОДБРАЊИВО! Одједном, Црвена звезда је имала све у својим рукама.

Интересантан детаљ догодио се два минута касније. Можда и најбољи фудбалер на утакмици, Михаило Ристић, шутирао је са 20 метара а лопта се од пречке одбила иза гол линије и потом одскочила у поље. Међутим, судија није показао ка центру. Нажалост, Краснодар је ипак стигао до трећег гола у 66. минуту. Био је то корнер, а црвено-бели су начинили велику грешку у одбрани и потпуно самог на другом крају казненог простора оставили Петрова који је примио лопту и прецизно шутирао. Нови шок за Црвену звезду.

Владан Милојевић је након трећег гола Краснодара учинио нешто веома храбро. Уместо Бабића, на терен је послао нападача Пешића (а нешто раније је и Милић заменио одличног Радоњића) и променио систем игре у 4-4-2. Овај нови двојац на терену Звезди је у 71′ минуту донео нову радост! Милић је био упоран и са гол-аут линије је успео да пронађе самог Пешића, а наш нападач у првом контакту са лоптом погађа мрежу!

Од Звездиног другог гола темпо игре је значајно опао. Међутим, треба рећи да је Краснодар држао лопту и неколико пута успео да запрети, а посебно је било опасно у ситуацији када је Анђелковић са гол линије успео да интервенише и избаци лопту која је већ савладала Борјана. И Звезда је преко Пешића могла до трећег гола, али испоставило се да је 3:2 коначан резултат утакмице.

Реванш следи за седам дана. Нема никакве дилеме да ће наш стадион бити крцат. Видимо се!

Краснодар – Црвена звезда 3:2 (1:0)

Стадион: Краснодар Арена. Гледалаца:
Судија: Гедиминас Мажеика (Литванија). Стрелци: Игњатијев u 20′, Класун у 46′, Петров у 66′ за Краснодар, а Срнић у 57′ и Пешић у 71′ за Црвену звезду.

Краснодар: Синитсин, Мартинович, Петров, Гренквист, Рамирез, Мамаев, Ристић, Газински, Клаесон, Вандерсон, Игњатијев.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Срнић, Радоњић, Боаћи:
Резерве: Кахриман, Гобељић, Рачић, Милијаш, Милић, Аџић, Пешић.

Претходни текстКарте за Краснодар од петка у продаји
Следећи текстМилојевић: Нисмо навикли на овакве утакмице