Косановић: Имамо победнички менталитет

142

Пред најважниије утакмице у сезони које у наредном периоду очекују Црвену звезду, изабраницима Владана Милојевића треба подршка навијача. Зато је улаз на утакмицу коју Звезда игра против Бачке на стадиону „Рајко Митић” сутра, 13. августа, од 17 часова бесплатан.

Своја очекивања уочи овог меча изнео је помоћник шефа стручног штаба Црвене звезде Милан Косановић.

Навикли смо на густ распоред, од 23. јула играмо утакмице сваке недеље и четвртком и недељом. Сваки меч који долази пре неког европског окршаја изазива велику пажњу, спекулише се о саставима, али ми се на то не обазиремо. Сваку утакмицу схватамо озбиљно, играмо максимално фокусирано што показују резултати и однос који имамо према игри. Нисмо примили ниједан гол у домаћем првенству, а то је последица одличне тимске игре. Што се тиче екипе Бачке, још увек нису остварили ниједну победу и сутра ће на утакмицу доћи са новим тренером. Ми се фокусирамо на своју игру, битно нам је како изгледамо на терену и како испуњавамо јасне задатке који су постављени пред играче. Шеф стручног штаба Владан Милојевић има лакшу повреду, али на радост свих Звездаша биће на клупи на сутрашњој утакимици – рекао је Косановић.

Која једанаесторица Звездиних фудбалера ће сутра истрчати на Маракану још увек није одлучено.

Имамо још један дан до утакмице, тек нас очекује тренинг и сваки играч може да добије шансу. Све ће зависити од замора одређених фудбалера и од наших тактичких замисли. Што се тиче здравственог билтена, осим Јовичића коме и овог пута желим брз опоравак, нема већих проблема. Родић ће данас почети да тренира са екипом и очекујемо да што пре заузме место у тиму, већ на утакмикци против Краснодара.

Поред добрих резултата, све Звездине навијаче може да радује чињеница да велику улогу у тиму имају врло млади играчи.

Чињеница је да у Звезди игра све већи број млађих играча. Ту су Рачић и Аџић који су рођени 1998, а Бабић и Радоњић 1996. године. Такође имамо и Луку Илића који је 1999. годиште и Вучићевића 1998. годиште.Увели смо праксу да млађи играчи добијају шансу, и они знају да сваки минут који проведу на терену морају максимално да искористе. Сматрам да је то нови велики квалитет Звезде, већи број играча који се користе и верујем да ће наши млади фудбалери, уз овакву минутажу, бити носиоци Звездине игре.

Победнички менталитет је оно што краси екипу Црвене звезде у новој сезони.

Предуслов доброг рада у било ком колективу, фирми, па и у породици која је основ свега јесте добре атмосфера. Из добре атмосфере произилазе још бољи резултати. Искреност и повезаност су најважнији. Сматрам да је највећа вредност ове генерације добра атмосфера. За то су, пре свега, заслужни играчи јер они на терену раде највећи део посла. Сви врхунски резултати постижу се уз добру атмосферу, надам се да ћемо и ми то доказати. Оно што ми сада имамо, а што је можда недостајало неким претходним генерацијама, јесте жеља за успехом и за доказивањем. Имамо и много играча рођених 1992. и 1993. године који су дошли као повратници са великим мотивом да овде остваре своје најбоље резултате, да се докажу пред Звездином публиком, да освајаују трофеје и тај победнички менталитет је наш највећи квалитет.

Косановић је похвалио залагање и пожртвованост својих играча.

Играчи имају испред себе постављене резултате и докле год их испуњавају на најбољи могући начин то се огледа у резултатима. Сматрам да треба бити реалан и искрен и рећи им да одлично раде свој посао и да су све ове лепе ствари које нам се дешавају последица њиховог доброг рада. То не може бити случајност. Наши резултати дошли су као последица тимске енергије и добре атмосфере која влада међу играчима, стручним штабом , руководством и навијачима. У фудбалу је битно да постоји синергија у свим структурама клуба. Још увек је много рано за класификацију, предстоји нам још много тешких и битних утакмица. Нама је најважнија сваки следећи меч. Када победите, прославите тог дана и сутра се све заборави. На крају сезоне се све ствари подвлаче и тада ћемо видети колико смо успешни.

Заменик тренера имао је и поруку за навијаче.

Желео бих да се захвалим навијачима који нам пружају све већу подршку, који су стално уз нас и дају нам додатну енергију. Све иде у добром смеру и сматрам да добро изгледамо заједно – поручио је Косановић.

Претходни текстБорјан: Уз навијаче је све могуће
Следећи текстПочела продаја карата за Краснодар