Матиас Лесор ново појачање Црвене звезде мтс!

57

Француски крилни центар Матиас Лесор потписао је трогодишњи уговор са КК Црвена звезда мтс!

Један од најталентованијих младих играча у Европи на позицији крилног центра и центра, стиже међу црвено-беле из француског Нантера за који је играо прошле сезоне.

Лесор је пореклом са Мартиника, своју каријеру градио је у Француској играјући за екипе ЕЛАН Шалона (2014-2016) и Нантера (2016-2017), са којим је освојио ФИБА Еврокуп, француски куп, а такође је играјући за тај тим добио и награду за најбољег „шестог играча“ француске лиге уз скоро 11 поена и 7 скокова по утакмици.

Лесора који је рођен 29.09.1995.године, је на последњем драфту изабрала је екипа Филаделфије „76-ерс“ у другој рунди. За „Сиксере“ је наступао на летњој лиги. Одликују га изузетне физичке предиспозиције и велика снага. Висок је 206 цм и тежак 110 килограма, и својим доласком још више ће оснажити игру Црвене звезде мтс у рекету.

Реч је о веома талентованом играчу и са те стране, настављамо са улагањем у будућност . Матиас је потписао уговор на три године, посебно сам задовољан чињеницом да је изабрао Црвену звезду, иако је имао озбиљне понуде неколико евролигаша. Огроман је потенцијал, и очигледно је препознао да ће да напредује у дресу Звезде, јер су претходних сезона на тој позицији изванредно играли Боби Марјановић, Маик Зирбес, Огњен Кузмић… Формирамо млад изузетно квалитетан тим, који ће сигурно напредовати како време одмиче, и са те стране очекујемо стрпљење – изјавио је по потписивању уговора директор Давор Ристовић.

Добро дошао у Србију и међу црвено-беле!