Радник – Црвена звезда 0:5

145

Традиција у дуелима између Радника и Црвене звезде је настављена. Тим из Сурдулице ни у шестом покушају није успео да пружи озбиљнији отпор фаворизованом тиму Владана Милојевића.

Први пут од почетка сезоне млади стручњак на клупи најтрофејнијег српског клуба сусрет је започео са два нападача. Боаћи и Пешић заиграли су у тандему, што је уједно довело до тога да тим из Љутице Богдана заигра у формацији 4-4-2.

Силно мотивисани домаћин заслужује похвале, јер је за разлику од већине тимова из наше лиге на терен изашао офанзивно оријентисан. То је наравно био мач са две оштрице, посебно имајући у виду да су наспрам себе имали по свему до сада приказаном тренутно најбољи тим првенства.

После уводних 15-ак минута у коме није било много узбуђења, лопту у простор добио је Пешић, заобишао Чанчаревића који га је срушио, а сигуран са једанаест метара био је Ричмонд Боаћи. Рано вођство црвено-белих натерало је на још офанзивнију игру домаће што је оставило више простора брзоногим крилним фудбалерима Милојевићевог тима, пре свих Радоњићу и Срнићу. Поучен лошим искуством из претходне утакмице, тренер Милојевић одлучио је да искључи сваки ризик и свог понајбољег играча, Гелора Кангу, остави на клупи. То се срећом по навијаче београдског клуба, није много осетило у игри.

Све дилеме око победника могле су бити отклоњене у првих 45 минута, али колосалне шансе пропустили су Срнић, Пешић и Радоњић.

Пропуштено је надокнађено у првих неколико минута наставка. Од 50. до 57. минута Црвена звезда је постигла три гола. Доналд, затим аутогол Пејчића и Срнић запечатили су нови тријумф. Оно што је такође битно је што није примљен гол у седмој узастопној утакмици. Тачку на утакмицу новом мајсторијом ставио је Боаћи перфектним лоб ударцем са 20-ак метара за коначних 5:0.

Треба напоменути да су сви изабраници Владана Милојевића изашли данас на терен у мајицама на којима је писало „За Бранка“. Овај знак подршке осим што осликава одличну атмосферу у тиму, сигурно ће охрабрити и неуморног везисту да се што пре опорави и врати на терен.

Максималан учинак и лидерска позиција на табели охрабрују пред одлучујући двомеч против Краснодара који ће одлучивати о пласману у групну фазу Лигу Европе. Ипак, пре тога, црвено-беле очекује дуел против Бачке у оквиру националног првенства који се игра у недељу од 21 час.

Осим добре игре и убедљиве победе, стручни штаб је данас искористио прилику да испроба неке тактичке варијанте пред предстојеће важне сусрете.

Такође, ова екипа најтрофејнијег српског клуба заслужује подршку навијача и данашњих пет голова у мрежи противника одлична су позивница за недељни меч након којег играчима треба дати додатни ветар у леђа пред пут у Русију.

Претходни текстСписак путника за Сурдулицу
Следећи текстКосановић: Убедљиво и без примљеног гола