Милојевић: Да обрадујемо наше навијаче

40

Фудбалери Црвене звезде у четвртом колу Суперлиге Србије гостују Раднику. Утакмица се игра сутра, 10. августа, од 20 часова на Градском стадиону у Сурдулици.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред овај меч.

Гостујемо екипи која је јако амбициозна, то се види по резултатима које су остварили, као и по квалитетним играчима које су довели у овом прелазном року. После стабилизације у Суперлиги екипа Сурдулице ове сезоне има жељу да оствари добар резултат. Колико су озбиљни у тој намери показује и останак Симе Крунића на месту тренера, кога лично изузетно поштујем. Без обзира што је Радник остварио мало лошији резултат против Војводине, они су заиста јака екипа. То су показали у победи над Напретком у Крушевцу. Ипак, то не сме да утиче на нас, ми морамо да наставимо са добрим играма. Радујем се одласку у фудбалски град, где имамо много навијача и урадићемо све да одиграмо квалитетну утакмицу и да их обрадујемо – рекао је Милојевић.

Двојица првотимаца из редова Црвене звезде имају проблем са повредама.

Родић је, због повреде прста на нози, у специјалном режиму рада и неће бити у конкуренцији за утакмицу у Сурдулици. Његов опоравак иде добро, није искључен из такмичарског дела. Осим њега и Јовичића, који ће нажалост одсуствовати дужи временски период са терена, сви играчи су здрави и спремни за утакмицу. Одусуство Јовичића ће се сигурно осетити. Ми смо у овом прелазном року тражили управо играча као што је он, јер нема много таквих бораца. Један старт га је одвојио од терена, али то је фудбал. Свима нама је у том тренутку било јако тешко, али морамо да нађемо решење, ја сам оптимиста и верујем да ће све бити у реду. Желимо да се Бранко што пре опорави, а знам да ће се вратити још јачи.

До краја августа пред Црвеном звездом је изузетно густ распоред утакмица.

Моја филозофија је таква да је свака наредна утакмица најбитнија. Ми не размишљамо ни о Бачкој, ни о Краснодару. Не желимо да идемо тако далеко, не причам са својим играчима на ту тему. Оно што нас занима јесте да одиграмо добро против Радника, респектујемо их као клуб и тако се и понашамо. Згуснут распоред нам не представља велики проблем, мислим да смо показали на претходним утакмицама да умемо одлично да се снађемо и у комбинованом саставу. Радује ме да у сваком тренутку свако од мојих играча који добије шансу у стартној постави одради свој задатак одлично. Имамо много мечева и свима нам значи чињеница да и играчи који су дошли нешто касније подижу ниво физичке спреме. Волео бих да сви фудбалери имају велику минутажу, али то ће зависити од даљег развоја догађаја.

Шеф стручног штаба осврнуо се на учинак Бразилца Рикардиња.

Не волим да причам појединачно о играчима, али овог пута ћу направити изузетак. Код нас се врло лако од играча направи мајстор, а још лакше се прогласи за незналицу. Мени то јако смета. Сваком је потребно време адаптације, нису сви играчи исти. Неком треба времена да се прилагоди начину игре, начину живота у новој земљи, ту су и породичне ствари. Језик је такође баријера, не можете одмах са свима да се разумете, а људи који гледају са стране то не разумеју. Мислим да је у овом тренутку превелики притисак бачен на Рикардиња, он је свима под лупом. Лично то разумем, али као тренер верујем у сваког играча, па тако и у Рикардиња. Бићемо стрпљиви и ја ћу урадити све да га доведем на онај ниво који он може да достигне и због кога је и дошао у Звезду. Да бисмо све то урадили треба бити паметан и скинути му притисак који му је наметнут. Он је био у конкуренцији за утакмицу са Чукаричким, али дошло је до повреде на последњем тренингу пред меч. Видећемо колико је то озбиљно, а ја ћу сав притисак са њега преузети на себе. Он на тренинзима показује да је прави професионалац, фантастичан момак, сви саиграчи верују у њега, као и стручни штаб и сигуран сам да он има шта да покаже у Звезди.

Екипа Владана Милојевић у прва три меча Суперлиге није примила ниједан гол.

Фудбал је колктиван спорт и не можете да припишете заслуге само једном играчу. Има много играча у екипи који раде „прљаве” послове и који су тренеру много значајни, али њих просечан навијач не види. Гледаоци примете само један део, добар и атрактиван потез на терену, а ја сам дужан да то гледам на неки потпуно другачији начин. Ако се екипа одлично брани то није заслуга само голмана, одбрана се игра од нападача. Такође, напад креће од голмана и све је то систем повезаних судова који не функционишу одвојено – поручио је Милојевић.

Претходни текстБоаћи: Са Звездом могу све
Следећи текстРастанак са Аранитовићем, Звезди обештећење