Стојковић: Првенац за Јовичића

61

Тријумф над Чукаричким од 3:0 је трећа утакмица заредом у Суперлиги Србије у којој су изабраници Владана Милојевића сачували своју мрежу. Та чињеница посебно радује Звездиног десног бека Филипа Стојковића, који је на овом мечу успео и да постигне свој први гол у црвено-белом дресу.

Чукарички је ушао агресивно у меч, такав је њихов стил игре. Хтели су својом борбеношћу да нас поремете, али нисмо им то дозволили. Дали смо рано гол, имали смо неколико прилика да меч практично завршимо у првом полувремену, али нисмо их искористили. Зато смо у другом делу игре постигли још два поготка и није било дилеме око победника ни у једном моменту. Веома нам је битна ова победа, ово нам је нека врста потврде после победе над Спартом, јер је прошло јако мало времена од тог сусрета. Најбитније је да смо победили и да смо показали карактер. Нисмо примили гол, што ме заиста много радује. За то је заслужна читава екипа, почевши од нападача, али морам да истакнем и нас четворицу у последњој линији, мислим да смо одрадили добар посао – рекао је Стојковић.

На асистенцију Милијаша у 81. минуту Стојковић је постигао свој први гол за Црвену звезду.

Рекао ми је Милијаш да не паметујем много и да само трчим. Послушао сам га и на крају успео да постигнем гол. Заиста сам пресрећан, дао сам први гол и то на нашем стадиону, пред нашим навијачима. Овај осећај не може да се опише. Мораћу да водим капитена на ручак да му се захвалим. Одмах по изласку са терена рекао сам да свој гол посвећујем Бранку Јовичићу. Свима нам је много тешко што је доживео повреду, уз њега је цела екипа и желимо му сви што бржи опоравак.

Већ за три дана изабранике Владана Милојевића очекује ново одмеравање снага, овога пута са Радником у Сурдулици.

Као одбрамбеном играчу моног ми је важније што нисмо примили погодак данас, али не могу да сакријем радост што сам ја успео да постигнем гол. Одговара ми овакав расплет догађаја и надам се да ће се поновити. Сада нам следи припрема за наредни меч у Сурдулици који је поново јако брзо. Навикли смо се на јак ритам и честе мечеве и верујем да то мојој екипи неће представљати проблем – поручио је Стојковић.

Претходни текстМилојевић: Победа за Бранка
Следећи текстСрбији бронза на Гран прију