Дејан Савић тренер Црвене звезде!

170

Београдски ватерполо клуб Црвена звезда одржао је конференцију за медије у Прес центру СД Црвена звезда, на којој је представио новог-старог тренера Дејана Савића, као и план и програм клуба за наредну сезону.

Окупљене новинаре је поздравио Виктор Јеленић, председник БВК Црвена звезда.

Позвали смо вас на конференцију за медије да би вас упутили у будуће планове и циљеве Црвене звезде. Дејан, Игор и ја смо седели и пре 7 година када смо се договарали око планова за сарадњу. Не морам много да вам причам, познајете Дејана веома добро, знате шта смо урадили, шта је Деки урадио свих ових година и са Звездом и са репрезентацијом Србије. Две године заредом је проглашаван за најбољег тренера на свету – рекао је Јеленић, а потом је наставио:

Нама је част што се Деки вратио у Звезду. Још 2014. године, када је одлазио из Звезде, постојао је договор да ће 2015. преузети репрезентацију, годину дана пред Олимпијске игре и свима је циљ био да Србија узме златну медаљу коју смо чекали дуго. После две сезоне Деки се враћа у Црвену звезду и желели би да наставимо тамо где смо стали. Последње три сезоне, од 2014. године, боримо се са свакаквим проблемима, али то је све норамално у овом нашем спорту, као и у већини спортова у Србији. Мислим да би сада могли да кренемо од неког новог почетка, јер је све ово у интересу српског ватерпола и Црвене звезде. Да би одржали континуитет освајања медаља и свега што је Деки урадио са репрезентацијом нама су потребни јаки клубови. У овом тренутку их има јако мало и који нису на интернационалној сцени и не значе скоро ништа. То сви знају који су упознати са ватерполом. Наша је жеља да пробамо да унапредимо то и да покушамо да дођемо у ситуацију да доводимо наше најбоље играче у Србију, да деца могу да уче од њих и да их гледају на нашим базенима, а не само на телевизији – поручио је Виктор Јеленић.

Нови тренер Црвене звезде Дејан Савић захвалио се на лапим речима.

Припремајући се за ову конференцију за штампу прегледао сам неке своје раније изјаве и наишао сам на једну занимљиву, одмах после Олимпијских игара. Тада сам рекао „да ће олимпијска златна медаља дебело да кошта српске клубове у ватерполу“, што је у суштини истина. Са друге стране, када те неко хвали може да ти буде лепо, а када те претерано хвали онда треба да се запитамо да ли је све то нормално. Сигурно је да сам у младости стварно волео да загорчавам живот свима, а поготово својим родитељима, а видим да данас загорчавам живот самоме себи – нашалио се Савић.

Генерални секретар СД Црвена звезда и директор БВК Црвена звезда Игор Милојевић предвиђа светлу будућност нашег клуба.

Припала ми је изузетна част да у име Спортског друштва Црвена звезда поздравим долазак Дејана Савића, а са друге стране замољен сам од навијача Црвене звезде да му пренесем њихове поздраве и да му пренесем да има велику подршку у будућем раду. Осврнуо бих се на прошлост Ватерполо клуба Црвена звезда и захвалио бих се свим члановима БВК Црвена звезда, од оних најмлађих до најстаријег члана нашег клуба, на вери у Ватерполо клуб Црвена звезда. Та деца, њихови родитељи и првотимци Црвене звезде су прошли голготу због чињенице да су чланови црвено-белих, као и веровањем у тај клуб и резултате које смо остварили. Оно што хоћу да кажем је да видим светлу будућност нашег клуба, а посебно сам поносан на људе до којих сада седим. После седам година мукотрпног рада са школом ватерпола, наша деца сада стасавају и долазе полако до првог тима и самим тим показујемо колико је опасно гасити спортове у Србији и колико је мукотрпно после вратити нешто у првобитно стање. За крај бих цитирао председника Скупштине СД Црвена звезда проф. др Петра Шкундрића који је скоро рекао, а то је да „Клуб чине људи, и чине га и врлине, љубав и ентузијазам, а не само новац“. Овде имамо ентузијазам, имамо људе, имамо љубав, а надамо се да ће и новац после свега доћи – закључио је Милојевић.

У првом мандату као тренер Црвене звезде, од 2011. до 2015. године. Освојио је титулу шампиона Европе 2013. године, а исте године је предводио црвено-беле и до пехара Супер Купа Европе. У витрине нашег клуба донео је две титуле шампиона Србије и два трофеја намењених победнику Купа Србије. У новембру прошле године по други пут је проглашен за најбољег тренера света!

Деки, добродошао кући!

Претходни текстКК Црвена звезда и Марко Гудурић – саопштење
Следећи текстЏејмс Фелдин нови кошаркаш Црвене звезде мтс!