Стојковић: Агресивни и борбени захваљујући навијачима

54

Фудбалери Црвене звезде победом од 2:0 над прашком Спартом обезбедили и су велики капитал пред пут у Чешку на реванш меч трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Звездин десни бек Филип Стојковић није крио задовољство што је његова екипа успела да сачува мрежу нетакнуту на јучерашњем мечу.

Ово нам је најбоља утакмица од када је екипа почела припеме. По мом мишљењу одиграли смо феноменално што су сви видели на терену, зато је и дошао добар резултат. Ми из последње линије тима имали смо договор да ни по коју цену не примимо гол и да помогнемо да напред неко постигне бар један погодак. Успели смо да дамо чак два гола и идемо у Праг са лепом предношћу — рекао је Стојковић.

Преко 32 000 гледалаца направио је атмосферу за памћење на стадиону „Рајко Митић”.

Могу слободно да кажем да су наши навијачи 95 посто допринели томе да овако агресивно и борбено уђемо у меч. У старту смо противнику показали да против нас на Маракани немају шансе. Испоставило се као тачно да је Спарта дошла само да одигра меч, а да смо ми дошли да победимо. Навијачи су били заиста јак ветар у леђа до остварења тог циља.

Стојковић је потом и мало детаљније проанализирао утакмицу.

После постигнутог гола неких десетак минута играли смо мало опрезније, пазили смо да не примимо наиван гол. Након тога креули смо да нападамо још јаче. Мислим да је њихова једина шанса била након корнера, имали су уиграну комбинацију на коју нас је наш тренер упозорио пре меча. Они су направили шансу захваљују нашој непажњи, али битно је да нас нису казнили. Након 2:0 мирно смо одиграли до краја и имали смо шанси да ту предност и увећамо. Да нас је неко питао пре утакмице одушевљено бисмо прихвтили резултат који имамо. Мислим да је исход овог меча феноменалан, а сада је на нама да се припремимо на најбољи начин за реванш у коме сигурно неће бити лако. Најважније је да у тој утакмици издржимо првих 20 минута без примљеног гола, и уколико постигнемо још један погодак мислим да смо овај двомеч успешно привели крају. Ми из одбране и на тој утакмици имамо јасан циљ, да не примимо гол, а ови у нападу нека смисле како ће постићи погодак.

Звездин десини бек као посебно леп детаљ на утакмици издвојио је шансу коју је у другом полувремену имао Немања Радоњић.

Најежим се и сада када помислим на ту ситуацију. Радоњић је на тај начин дао гол главом на свом дебију за Чукарички, додуше тада је био у мало бољој позицији за шут него синоћ. Драго ми је што је одлично ушао у игру и што је показао да је велики таленат, како то сви и говоре. Посебно ми је драго што видим да оправдава моје речи да је он најбољи фудбалер са којим сам тренирао – рекао је Стојковић.

Претходни текстМилојевић: Ништа није решено
Следећи текстЗвезду гледало два милиона људи!