Представљен Милан Борјан

159

Црвена звезда је добила појачање и на голманској позицији.

Недавно је црвено-беле напустио Филип Манојловић, а упражњено место на позицији голмана попуниће Милан Борјан који је у понедељак, 24. јула, представљен на стадиону „Рајко Митић“

Након одласка нашег младог голмана Манојловића, клуб је реаговао и пронашао најбоље решење како би се појачао и на овој позицији. Борјан је рођен 1987. године, и играо је за Рад, Раднички из Ниша и Лудогорец. Дамир Кахриман и Александар Станковић су и даље у клубу, тако да смо сада комплетирали ову позицију — рекао је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Борјан је потписао уговор на три године, а истакао је да је срећан што ће напокон носити дрес Црвене звезде.

Већ 16 година траје моја каријера, и где год да сам бранио за Црвену звезду се чуло. Сви знају за Црвену звезду и мени је много драго што сам дошао овде и што ћу да носим црвено-бели дрес. Надам се да ћу бранити, стигао сам као појачање и надам се да ће тренер да ми пружи шансу да се покажем. У такмичарској сам форми, био сам са репрезентацијом, стигао сам у суботу и у ритму сам. Спреман сам да се ставим тренеру на располагање. Носићу број 82, из неких приватних разлога — рекао је Борјан на представљању.

Борјан је у одличним годинама када су голмани у питању, и упркос томе што би могао више да заради у иностранству, одлучио се за дрес Црвене звезде.

Није у животу све у финансијама. Звезда је велики клуб, у целом свету знају за бренд Звезде. Милим да ово помаже доста и мени, а и Звезди. Рођен сам у Книну, из Далмације сам, 99% људи тамо навија за Црвену звезду. Мoј животни сан је био да браним у Црвеној звезди, и то ми се сад испуњава. Мислим да је Звезда велики клуб, и одавде могу да направим добар корак даље. У мојој породици сви навијају за Звезду — рекао је Борјан.

Лудогорец је организован и стабилан клуб у Бугарској, али према Борјановим речима, не може да се пореди са Црвеном звездом.

Лудогорец је велики клуб у Бугарској, а показују се добро и у Европи. Постоји доста разлике у клубовима, пре свега у финансијама. Али, мислим да то није довољно да би се клубови поредили. Звезда је велкики бренд, има велику и богату историју, и Лудогорец не може да се пореди са Црвеном звездом.

Постојала је могућност да Борјан појача Црвену звезду и пре три године, али до трансфера није дошло.

Рајковић је тада био млади репрезентативац који је требало да се покаже у Звезди, и ја се тада нисам пронашао у тој причи Гледао сам да одем у иностранство и да се тамо покажем, стекнем име и искуство, па да у будућности дођем у Црвену звезду. То ми се сада и испунило — закључио је Борјан.

Претходни текстСрнић: Подстрек да будемо још бољи
Следећи текстФудбалери продају сезонске карте