Црвена звезда – Раднички Ниш 3:0 (1:0)

104

Фудбалери Црвене звезде победом су започели овогодишње такмичење у првенству Србије. Изабраници Владан Милојевића убедљиво су славили против нишког Радничког.

Без много неизвесности и драме фудбалери Црвене звезде уписали су прва три бода на премијери фудбалског првенства Србије. Годинама уназад прво коло доносило је много проблема црвено-белима, али то овога пута није био случај. Сигурном игром по веома топлом времену, пред око 4000 навијача на стадиону „Рајко Митић“ савладан је Раднички из Ниша са 3:0. Головима дебитанта Пешића и двоструког стрелца Славољуба Срнића изабраници Владана Милојевића омогућили су себи мирну припрему за меч трећег кола квалификација за Лигу Европе против Спарта из Прага.

Од првог до последњег звиждука судије Александра Васића из Новог Жедника, гости су стајали иза лопте и вребали прилику да угрозе гол Кахримана из контранапада. Међутим, намера им је осујећена, првенствено добром комуникацијом линија тима из Љутице Богдана, које су биле близу једна другој и није било простора нити пукотина куда би мераклије могле да приђу голу.

Већ поменути Пешић свој првенац уписао је у 40. минуту сусрета, али је лако могло да се деси да му се име нађе на семафору Маракане већ у трећем. Остао је снажни центарфор очи у очи са голманом Браћом, али је тукао преко гола. Исти играч колосалну прилику пропустио је у 28. минуту када је такође пребацио гол. Појачање из Тулуза демонстрирао је одличну кретњу и сналажење у простору а да ће му сезона у најтрофејнијем српском клубу бити берићетна наговестио јепет минута пре одласка на одмор. Спретни Аџић предриблао је чувара мреже гостујућег тима и одлично упослио Пешића који тресе мрежу и доводи свој тим у вођство.

Средина терена најтрофејнијег српског клуба деловала је веома сигурно. Доналд и неуморни Јовичић стизали су све, а њима уз раме био је ове сезоне одлични Канга. Било га је свуда на терену. Разигравао је екипу, слао лопте у дубину и делио на страну Стојковићу и Анђелковићу који су забележили велики број понављања на противничку половину.

У другом полувремену иста слика. Резултатска неизвесност дефинитивно је отклоњена у 57. минуту када је Срнић искористио непажњу дефанзиваца гостију, изашао испред голмана Браћа, одузео му лопту и закуцао је у мрежу. Без дилеме, рођени Шапчанин игра у врхунској форми и права је штета што неће моћи да помогне саиграћима у дуелима против Чеха у четвртак.

Потврда свега наведеног уследила је у финишу меча када је Срнић поново побегао по левој страни и послао лопту у даљи угао гола Радничког. Сигурна победа може да храбри Владана Милојевића и читаву Звездашку јавност. Евидентно је да још увек има много простора за напредак, екипа је у настајању и биће потребно време да се све коцкице сложе и да ствари легну на своје место. Нажалост, времена нема, већ ће све морати да се ради у ходу јер већ за четири дана следи тешко искушење против реномираног противника из Прага.

Треба напоменути и да је ово био други меч у коме Црвена звезда није примила гол. Повратник у свој клуб Вујадин Савић истиче се сигурним реакцијама, смиреношћу у критичним ситуацијама и озбиљно се намеће као командант последње линије.

У односу на меч са Иртишом, данас је било неколико промена у екипи која се супроставила Радничком. Сигурно је да ће промена бити и за наредни меч, а који тим ће истрчати на мегдан Спарти у овом тренутку вероватно не зна ни Владан Милојевић, с обзиром да су клуб појачала три нова играча, Радоњић, Родић и Борјан и може да се деси да неко од њих буде стартер већ у четвртак.

Црвена звезда – Раднички Ниш 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 4.000. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Стрелци: Пешић у 40′, Срнић у 57′ и 87′.

Црвена звезда: Кахриман, Стојковић, Фримпонг, Савић, Анђелковић, Доналд, Јовичић, Канга, Срнић, Аџић, Пешић.
Резерве: Станковић, Бабић, Гобељић, Милијаш, Милић, Боаћи, Вучићевић.

Раднички: Браћ, Томић, Стојановић, Мркић, Арсић, Аксентијевић, Петровић, Симуновић, Риота, Станковић, Голубовић.
Резерве: Живковић, Стевановић, Љубисављевић, Јовановић Алекса, Газивода, Јовановић Александар, Ранђеловић.

Претходни текстЗвезда ТВ | Радна акција
Следећи текстМилојевић: Победа професионализма