Представљени Родић и Радоњић

78

На Маракани су данас, 22. јуна, представљена два велика појачања. Реч је о левом беку Милану Родићу, који је дошао из Крила Совјетов и доскорашњем играчу роме, крилу Немањи Радоњићу.

Звездин нови тандем представио је спортски директор Митар Мркела.

Задовољство ми је да представим Милана Родића, играча рођеног 1991. године. Бивши је фудбалер ОФК Беоргада, Зенита, Волге и Крила Совјетов. Родић је леви бек са изузетним моторичким и функционалним способностима, познајем га од малих ногу, сарађивали смо још у ОФК Београду, а потом и у млађим селекцијама репрезентације Србије. Верујем да ће бити велико појачање и да ће допринети дефанзивној стабилности наше екипе — рекао је Мркела.

Звездин нови леви бек није крио одушевљење због обављеног трансфера.

Желим да се захвалим управи и свим људима који су омогућили да се коначно реализује трансфер. Срце је тамо где му је и место. Већ две-три године се прича о мом доласку и пресрећан сам што ћу напокон носити црвено-бели дрес. На мени је сада да оправдам очекивања свих људи из клуба и навијача. Пресрећан сам што сам у Звезди и дошао сам овде да помогнем екипи да побеђује, да осваја трофеје и уверен сам да ћу оправдати очекивања — рекао је Родић и додао:

Мислим да ми неће требати много времена да се прилагодим игри јер сам већ у тренажном процесу, одрадио сам целе припреме у Крилима Совјетов. Гледао сам, наравно, прве четири Звездине утакмице и мислим да је екипа добра, да су се добро поставили, доведена су квалитетна појачања. Тек смо одиграли четири утакмице и мислим да ће бити још боље. Знам да су очекивања од сваког играча који дође у Звезду да покаже максимум, на то сам спреман. Са ОФК Београдом сам играо на Маракани, није ми страна узаврела атмосфера и то ме само мотивише.Од тренутних играча из првог тима Звезде у Русији сам имао прилике да играм једино против Канге, још тада је показивао да је велики таленат и одличан играч — рекао је Родић.

Митар Мркела говорио је и о новом крилном нападачу Немањи Радоњићу.

Немања нам долази из Роме. Био је на позајмици у Чукаричком, али долази као играч Роме. Радоњић је фудбалер невероватног потенцијала кога знам од његове шеснаесте године. Сарађивао сам са њим, прошао је све репрезентативне селекције. То је играч какав је потребан Црвеној звезди. Звезда је у прошлости увек доводила овакав тип играча. Нема их много ни у Србији ни у свету и зато верујем да ће Радоњић свој потенцијал искористити и обрадовати све навијаче Црвене звезде — рекао је Мркела.

Доласком на Маракану Радоњић је остварио свој сан.

Драго ми је да сам дошао у највећи клуб на Балкану. Испунио сам свој дечачки сан, и надам се да ћу оправдати очекивања свих у клубу и навијача. Мислим да нисам сам крив за све што ми се дешавало у каријери, али надам се да сам се вратио и да ћу да покажем свима да више нисам стари Радоњић и да ће све то бити како треба. Што се тиче моје позиције, у нападу могу да играм и лево, и десно, и шпица. Највише ми одговара позиција левог крила, али могу даиграм и шпица. Нећу имати проблема са физичком припремом, можда сам сада и најспремнији него што сам икад био, мислим да сам на идеалној килажи — рекао је Радоњић.

Спортски директорговорио је и о нареднем трансферима у црвено-белом табору.

Није добро то што мењамо велики број играча, али потребе су такве. Ниједан играч није неплански доведен. Неки се играчи доводе као прве опције а неки као инвестиција за будућност. Начин на који се Звезда финансира диктира неке ствари. Волео бих да буде другачије и лично ћу се потрудити да се то и оствари. Од сада ће доласке диктирати само одласци. До краја прелазног рока ће неколико странаца отићи. Да ли ћемо остати на четири или пет, видећемо — поручио је Мркела.

Претходни текстМилојевић: Желимо добар почетак
Следећи текстКарте за Спарту