Милојевић: Желимо добар почетак

60

После четири европске утакмице, Црвена звезда ће у недељу, 23. јула, започети такмичење и у првенству Србије.

Први противник Црвеној звезди биће Раднички из Ниша, а како теку припреме, нешто више о овом противнику и другим стварима говорио је шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић.

Почетак је првенства и очекивања су увек велика, као и сваке године. Циљеви су максимални. Интересује нас да играмо из утакмице у утакмицу и увек размишљамо само о наредном противнику. Завршили смо европску утакмицу и потпуно смо се окренули Радничком. Желимо да од почетка будемо клуб који ће да наметне свој ритам. Раднички је претрпео промене у играчком кадру, али имају велике амбиције што показује и довођење аустријског тренера. Прошле године су све до последњих кола били претендент за излазак у Европу. Трудићемо се да се припремимо максимално за ову утакмицу. Знам за традицију првих кола, али не смемо да се водимо тиме. Свака традиција се руши, ми ћемо да урадимо све што је до нас. Ово је ново првенство, интересује нас да дамо све од себе, јер знамо шта су нам циљеви и којим путем се стиже до тих циљева — рекао је Милојевић.

У међувремену, екипу је напустио Филип Манојловић, а стигли су Немања Радоњић и Милан Родић.

Гледаћемо себе и оно чиме располажемо, а са друге стране, и претходне утакмице су показале да смо на Маракани ми ти који ћемо се питати. Данас је дан када ћемо видети на које играче можемо да рачунамо. Не заборавите да имамо у овом тренутку пуно странаца, прелазимо тај број четири и мораћу да одаберем. Што се тиче појачања, данас ћемо видети. Још нисам ни упознао нове играче. Сигурно је само да немамо Манојловића који је отпутовао и потписао за Хетафе. Имамо неких ситних проблема услед механичких удараца, али ништа озбиљно.

Играчи Црвене звезде се труде да из утакмице у утакмицу показују напредак у игри.

Густ нам је распоред, и желимо да дижемо форму. Имамо пуно простора да напредујемо и сигурно ћемо напредовати, али ово су такмичарске утакмице у којима не можете много да експериментишете и све то мора да се ради на тренинзима. Играчи ће, што дуже буду заједно, изградити снагу колектива. Напредак постоји у сваком сегменту, а ништа није идеално. Нећемо имати тренутака када ћемо сести и рећи „то је то“. Јако је добро да постоји напредак и да идемо узлазном путањом. Тек смо на почетку, има пуно да се игра, биће напорно такмичење. Не може одбрана да функционише добро ако напад не игра одбрану. И одбрану и напад играју сви играчи. Мени је битно да напредујемо колективно, као тим. Индивидуалне ствари је лако решити, али за тимске је потребно време — говори Милојевић.

Представнике медија је занимало и како Звездин тренер коментарише олако добијање картона његових фудбалера.

То су млади људи и то су неке емоције које их понесу, а које би морале да се контролишу. Адреналин уради своје. Увек сам за то да се картони добијају онако како треба, али некада се десе такве ствари. Не бих желео да се догађају и порадићемо на том сегменту. То се може решити једино кроз причу. Сваки играч је јако битан и не требају нам такви изостанци — сматра Звездин тренер, који не дозвољава играчима било какав разговор о Спарти.

Спарта је забрањена тема. Размишљамо само о Радничком, то нам је најбитнија утакмица. Желимо да започнемо првенство онако како треба. Морамо у нашим главама то да превазиђемо — јасан је Милојевић.

Претходни текстЦрвена звезда је добила свог 35. тренера у историји
Следећи текстПредстављени Родић и Радоњић