Црвена звезда – Иртиш 2:0 (1:0)

216

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу Европе, јер су у реванш утакмици против Иртиша успели да победе резултатом 2:0.

Приметну разлику у квалитету фудбалери Црвене звезде потврдили су у реванш меча другог кола квалификација против Иртиша. Головима Доналда и Срнића, изабраници Владана Милојевића дефинитивно су заказили дуел са Спартом из Прага у следећој рунди.

Дуел на београдској Маракани, одигран пред више од 22 хиљаде навијача подсетио је на први меч одигран у Павлодару, с тим што су црвено-бели овога пута сигурно, пре свега резултатски искористили неоспорно већи потенцијал од ривала. Казахтанци и поред раног заостатка током меча нису успели озбиљније да угрозе Манојловића. На истеку прве декаде сусрета Доналд је постигао леп гол из слободног ударца и отворио врата трећег кола квалификација себи и својим саиграчима. Није наш најтрофејнији клуб блистао данас, али у одређеним периодима утакмице, јасно су били приметни нови аутоматизми у игри на којима инсистира Владан Милојевић.

Посебно добру партију пружили су Канга и данас неуморни Боаћи, који иако се није уписао у стрелце, заслужује епитет једног од јунака утакмице. Фудбалер из Гане био је присутан на сваком делу терена. У везном реду Бранко Јовичић одрадио је огроман посао. Много пресечних акција и „прљавог посла“ обавио је новајлија из Амкара, а при том успео да скупи снаге за незадржив продор у 72. минуту и асистенцију за други погодак на мечу који је постигао Славољуб Срнић.

Густу одбрану екипе из Казахстана играчи Црвене звезде покушавали су да разбију ударцима из даљине, и мало је недостајало Канги, Рикардињу и Боаћију да се упишу у стрелце. Утисак је да ће своју праву снагу фудбалери Црвене звезде имати прилику да покажу у одмеравању снаге са Ческом Спартом која је на програму следећег четвртка. Пре тога, у недељу, на програму је дуел првог кола националног шампионата у коме тим из Љутице Богдана дочекује Раднички из Ниша.

Црвена звезда – Иртиш 2:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 22.414. Судија: Сан Федаји (Швајцарска). Стрелци: Доналд у 10′ и Срнић у 75′.

Црвена звезда: Манојловић, Стојковић, Савић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Јовичић, Канга, Срнић, Рикардињо, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Фримпонг, Рачић, Милијаш, Руиз, Аџић, Пешић.

Иртиш: Лорија, Кислицин, Стаменковић, Даутов, Маслаћ, Родриго, Гетеријев, Фонсека, Калинин, Живковић, Бугајев.
Резерве: Калмиков, Есимов, Дарабајев, Попов, Алијев, Фофана, Шабалин.

Претходни текстСасвим лично са Филипом Стојковићем
Следећи текстМилојевић: Заслужено смо прошли даље