Милојевић: Играћемо као да је прва утакмица

71

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић говорио је пред новинарима у среду, 19. јула, о реванш утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе.

Црвена звезда је у првој утакмици пропустила прилику да тријумфује, али је утисак да је бољи и квалитетнији тим од ривала. То, међутим, мора да се потврди и на терену.

Чека нас то друго полувреме, максимално смо се припремали у последњих седам дана. Иртиш је противник који гаји дефанзивно оријентисан стил фудбала, са брзим контранападима. Имају добре фудбалере, Фонсека је један од бољих играча у казахстанском првенству, екипа има доста искуства. Нису мењали много састав у односу на прошлу сезону. Нису играли сад за викенд, све екипе које учествују у Европи имале су паузу како би се одмориле и спремиле за наредну европску утакмицу. Могу да кажем да је атмосфера добра, да су играчки мотивисани и да им је само Иртиш у мислима. Играћемо као да је ово прва утакмица. Мислим да увек победи екипа која више жели победу. Морамо да уђемо паметни, хладне главе, припремљени и физички и психички и да дамо све од себе на терену током свих 90 минута. Из дана у дан подижемо ниво игре и форме. Очекујемо подршку наших навијача, да нам помогну да учинимо оно што је до нас — рекао је Милојевић.

Звездин тренер није желео да се осврће на грешке са последње утакмице у Павлодару.

Утакмица у Павлодару је текла онако како смо и очекивали, али имали смо ту грешку у 90 и неком минуту. Не бих говорио о томе ко је крив јер за мене кривица увек колективна. Запазио сам када сам дошао да постоји тај психолошки моменат који траје још од претходне сезоне, и желим да им дам времена. Самопоуздање долази са добрим резултатима, и једино што нам преостаје је да тренирамо и вежбамо.

Нови фудбалери се полако уклапају у систем.

Још увек не знам са сигурношћу стартну поставу. Чека нас данас још један тренинг. Како пролази време, тако успевам све више да упознајем играче. Не само њихов квалитет, већ и карактер, и колико су способни да дају максимум у служби екипе. Понекад мотивација и карактер имају и предност у односу на сув квалитет. Неки играчи лако уђу у форму, лако и изађу, док постоје играчи којима треба више времена. Ја као тренер имам стрпљења. Рикардињо је фудбалер који има квалитете због којих је и дошао у Црвену звезду, али све ово му је ново. Он има одличан приступ на тренинзима и заслужује да добије време. Знам да живимо у окружењу у којем све хоћемо одмах, али ја не могу да функционишем на такав начин. Пешић ће можда играти, а можда и неће. Он је битан играч за нас, и сваким даном је све спремнији. Његова играчка вредност није спорна, и он је у конкуренцији. Када причамо о конкуренцији, понекад играч који уђе са клупе донесе, по учинку, много више од играча који је играо 90 минута. Али, то не значи да тај играч није одрадио неке своје задатке. Зато фудбал и јесте колективан спорт. Добро је то да Пешић полако долази — каже Милојевић.

Екипа се мења у ходу, а то је нешто на шта сваки тренер мора да буде спреман док траје прелазни рок.

Од мог доласка, па све до 31. августа можемо да говоримо о променама у играчком кадру. Такмичарске утакмице су почеле а прелазни рок још траје, очекивања постоје, а почиње нам и првенство у недељу. Још ће играча доћи, неки ће и отићи, то је свуда тако, не само код нас. Отприлике 25 играча је неки оптималан број, и ка том броју играча тежимо.

Утакмица против Иртиша биће специфична и по томе што ће најгласнија подршка за екипу стићи са јужне трибине.

Ми наше навијаче ценимо и волимо где год да су. Осећамо њихову енергију увек, и нисмо размишљали о томе. Наше је да размишљамо о терену. Мој став је да је казна престрога, али шта да радимо, издржаћемо и то. Звезда је са навијачима издржала много тешких тренутака. Позивам навијаче да дођу у што већем броју, а ми ћемо се потрудити да то оправдамо — закључио је Милојевић.

Претходни текстКарте за полазнике кампа на Златибору
Следећи текстСасвим лично са Филипом Стојковићем