Јовичић: Ишчекујем деби у Београду

38

Бранко Јовичић је имао свој деби за Црвену звезду у далеком Казахстану, где је одиграо свих 90 минута на средини терена. Сада са доста узбуђења чека и реванш против Иртиша, како би заиграо и на стадиону „Рајко Митић“.

Као што је већ познато, један од противника играчима Звезде осим фудбалера казахстанске екипе био је и напоран пут до девете највеће земље на планети. Бранко је играјући за Амкар имао слична искуства:

Истина је, имао сам током каријере у Русији тешка путовања, али стварно никада није било овако. Девет сати лета, четири сата временске разлике… Међутим, мислим да смо се добро опоравили од тога. Имали смо након доласка у Београд један тренинг опоравка, онда и слободан дан, а сада тренирамо нормално и припремамо се за реванш који нас чека у четвртак — рекао је Јовичић и додао:

Мислим да смо у Казахстану одиграли једну добру утакмицу, а овде морамо одиграти још јаче. Чека нас тежак меч против јако дисциплиноване екипе која игра у формацији 4-5-1 или 3-5-2, што је типично за руске тимове са којима сам се сусретао раније и сигурно да у четвртак неће бити лако — поручује наш нови „везњак“.

Осим што је у Русији навикао на дуга путовања, тамо је такође имао прилику да буде на терену са неким од садашњих саиграча. Ради се о његовим колегама са средине, Доналду и Канги:

Играли смо у Русији једни против других и то неких две године док су они били тамо. Сада смо саиграчи и могу рећи да се ради о супер момцима који су ме сјајно прихватили и одговара ми да играм са њима. Канга јако добро прича руски језик, тако да и на терену одлично комуницирамо — каже Јовичић.

Деби за наш тим је имао хиљаду километара далеко од Београда, а сада следи и онај на највећем стадиону у Србији:

Ово ће ми бити први пут да играм на Маракани пред Делијама тако да сам веома узбуђен јер знам да они пружају велику помоћ фудбалерима Звезде. Зато би их и позвао овом приликом да што више испуне стадион и да се заједно пласирамо у наредно коло квалификација за Лигу Европе — закључује црвено-бели новајлија.

Претходни текстТуристи из НР Кине у посети Црвеној звезди
Следећи текстКарте за полазнике кампа на Златибору