Звезда против Морнара на почетку АБА лиге

78

На састанку АБА лиге одржаном у Загребу изабрано је ново председништво. Председник такмичења за сезону 2017/2018 биће председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић. Такође, одређен је и комплетан календар такмичења за наредну сезону.

На састанку АБА Лиге који је одржан у Загребу изабрано је ново председништво. Председник такмичења за сезону 2017/2018 биће председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић, док је на место потпредседника изабран генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Састанак у Загребу донео је и две велике новине. Највећа је сигурно оснивање другог ранга такмичења АБА лиге. Реч је о пројекту који има за циљ раст и развој кошарке у региону. Проходност у други ранг такмичења АБА лиге биће кроз домаћа такмичења.

У циљу раста квалитета и популарности, такође је одлучено да се организују јуниорски турнири АБА лигаша (за млађе од 19 година) током сезоне 2017/2018.

Такође, на састанку је усвојен правилник за наредну сезону, финансијски план и календар такмичења по ком је Црвена звезда мтс сазнала комплетан распоред такмичења у АБА лиги. Троструки узастопни регионални шампион почеће поход у одбрану титуле са свог терена. У 1. колу АБА лиге противник црвено-белима биће екипа Морнара из Бара.

И у другом колу шампион ће бити домаћин па ће тако дочекати екипу Мега Бемакса, а 3. коло регионалног такмичења донеће шампиону и прво гостовање у Љубљани против Олимпије.

Такмичење у АБА лиги почиње 29. септембра, а прецизни термини одигравања биће накнадно одређени. Лигашки део регионалног такмичења завршава се 11. марта 2018. године, а плеј-оф ће започети 17. марта наредне године.

АБА ЛИГА 2017/2018

1. КОЛО Црвена звезда мтс – Морнар Бар
2. КОЛО Црвена звезда мтс – Мега Бемакс
3. КОЛО Унион Олимпија – Црвена звезда мтс
4. КОЛО Црвена звезда мтс – Будућност Воли
5. КОЛО Цедевита – Црвена звезда мтс
6. КОЛО Црвена звезда мтс – МЗТ Скопље
7. КОЛО Партизан Нис – Црвена звезда мтс
8. КОЛО Црвена звезда мтс – ФМП
9. КОЛО Задар – Црвена звезда мтс
10. КОЛО Црвена звезда мтс – Игокеа
11. КОЛО Цибона – Црвена звезда мтс

У другом делу сезоне игра се по истом распореду, с тим што ће домаћинства бити замењена.

Претходни текстДамјан Гојков потписао за Звезду
Следећи текстБезбрадица јуниорска вицешампионка Француске