Бјелица посетио Звездин камп

73

Првотимац Црвене звезде мтс Милко Бјелица посетио је Звездин летњи камп на Златибору на опште одушевљење великог броја малишана.

У току је трећа смена Звездиног летњег кампа који је након прве недеље у Врњачкој Бањи пресељен на прелепе терене на Златибору. Велики број младих кошаркаша пријавио се и овог лета у жељи да подигну своје кошаркашкашко знање на виши ниво, а ми смо били сведоци свакодневног напроног рада најмлађих који су под будним оком Звездиних тренера показали велики таленат и страст према кошарци.

Такође, пракса организатора је да у свакој смени на кампу, а биће их укупно четири, бар један од бивших или садашњих првотимаца Црвене звезде мтс посети клинце на Звездином летњем кампу. Филип Човић и Немања Недовић улепшали су напоран рад најмлађих у првим сменама, тренирали и поделили богато искуство са њима. А, последња два госта Звездиног летњег кампа били су Марко Гудурић и Милко Бјелица.

Долазак Бјелице на камп изазвао је велико одушевљење међу најмлађима, а како и не би. Пребогато евролигашко искуство Звездиног центра отворило је клинцима многе кошаркашке видике. Бјелица је поред великог броја савета, показао полазницима кампа и неке ’’финте’’ и изазвао широке осмехе, оне најлепше дечије. Звездин центар имао је само речи хвале за Звездин летњи камп.

Давно је било када сам ја био у овим годинама – рекао је уз осмех Бјелица и потом наставио:

Ипак, оно што видим да се дефинитивно није променило је страст према кошарци. Моја генерација можда није имала прилику да стиче кошаркашког знање у овако фантастично организованом кампу, али смо делили сличну страст према ’’баскетари’’. Видим да клинци вредно раде, много је талента на овим теренима. Саветовао би им да наставе вредно да раде, слушају тренере од којих дефинитивно имају шта да науче и све остало ће доћи само по себи. Можда једног дана и неки од њих заиграју Евролигу са Звездом – рекао је Бјелица.

Претходни текстФудбал за пријатељство – велики успех и циљеви
Следећи текстЛе Талек: Да обезбедимо миран реванш