Бранко Јовичић ново појачање!

117

ФК Црвена звезда је у суботу, 8. јула, добила још једно појачање. Ради се о фудбалеру чије име се често помињало у медијима.

Бранка Јовичића је спортски директор клуба Митар Мркела представио пред новинарима.

Добили смо још једно појачање. Реч је о Бранку Јовичићу који је у Србији играо за Борац из Чачка, а долази нам из руског Амкара. Рођен је 1993. године, игра на позицији задњег везног. Наше мишљење је да нам такав профил играча треба и да ћемо добити на брзини и агресивности и да ће нашем тиму користити у сезонама које долазе. Желим му све најбоље и да оствари снове у Црвеној звезди — рекао је Мркела.

Први утисци Бранка Јовичића били су изванредни.

Захвалио бих се људима у клубу на огромном поверењу које су показали мојих довођењем. Ово је велики дан у мом животу јер сам потписао за клуб за који навијам од малена, за један од највећих клубова у Европи. Даћу на свакој утакмици 100% како бих оправдао очекивања, и верујем да ће се титула вратити тамо где јој је и место — рекао је Јовичић.

Бранко игра у везном реду и то на више позиција.

У Борцу сам играо у 4-2-3-1, систему, док сам у Амкару играо у разним системима, па и у 4-4-2, и ништа ми није страно. Могу да играм на више позиција у средини. Играо сам чак и крило. Има притиска, Звезда не трпи лоше резултате и свака утакмица се игра на победу, али зато је Звезда велики клуб и зато сам овде — резонује Јовичић.

Доста дуго се његово име спомињало у медијима, и како и сам каже, није било лако остати миран.

Није било лако зато што сам главом већ био у Звезди. То је моја жеља од детињства, све се одужило али то је професионални живот фудбалера. Док сам играо у Борцу исто се писало о интересовању Звезде, али нико ме није контактирао тада. Остаје за мене нека жал што сам заобилазним путем дошао на Маракану, али то је живот. Важно је то да сам у тренажном процесу. Почео сам припреме 11. јуна, прошао сам две фазе припрема у Анкару тако да сам спреман — закључио је Јовичић.

Претходни текстАнђелковић и Стојковић о Иртишу
Следећи текстФудбал за пријатељство – велики успех и циљеви