Пешић ново појачање!

55

Пето појачање у летњем прелазном року промовисано је данас, 4. јула, у Медија центру стадиона Рајко Митић. Из француског Тулуза редове београдских црвено-белих појачао је Александар Пешић.

Двадесетпетогодишњег нападача промовисао је спортски директор Митар Мркела.

Задовољство ми је да представим нашег новог играча Александара Пешића који долази из Тулуза. Потписао је уговор на три године. Познајем га доста добро, сарађивали смо у омладинској и у младој репрезентацијиа, а такође је Александар наступао и за А репрезентацију. Верујем да ће бити право појацање за нас. Покушао сам да га ангажујем и пре десетак година када сам био директор Омладинске школе, али тада сам нажалост закаснио. Овог пута су се ствари десиле онако како смо сви желели, Александру честитам потписивање уговора са Црвеном звездом и желим му много успеха у нашем клубу — рекао је Мркела.

Освајање шампионске титуле главни је циљ кои је пешић поставио пред себе и своје саиграче.

Пре свега бих се захвалио људима из клуба који су уложили велики труд да ме доведу у овако велики клуб као што је Црвена звезда. Мени је изузетна част да играм за Звезду и спреман сам потпуно и даћу свој максимум на тренинзима и на утакмицама да оправдам поверење људи из клуба и наваијача, као и да вратим титулу на Маракану. Пресудно на моју одлуку је утицало то што ме је позвала Црвена звезда и мислим да је то довољно рећи. Што се тиче моје физичке припреме у Француској првенство почиње касније, средином августа тако да су нам припреме почеле пре десетак дана. Било је прича о доласку у Звезду тако да сам кренуо да тренирам раније. Још увек нисам спреман 100%, али верујем да ћу бити до другог кола квалификација. На дресу ћу носити број 45 — рекао је Пешић.

Пешић није разматрао понуде осталих клубова из Србије.

Никада лично нисам био у контакту са Партизаном. Од првог дана разговарам са господином Мркелом и све време ми је у глави да уколико се враћам у Србију, долазим само у Црвену звезду. Контактирало ме је доста иностраних клубова, па никада нисам био довођен у везу са њима. У Звезди сам, ту сам и желео да будем.

Звездин нови нападач сматра да неће имати проблема са уклапањем у тим Владана Милојевића.

Ту сам да испуним жеље тренера. Уколико ми каже да играм са четири нападача, ни то не би био проблем. Разговарали смо о тактици и сматрам да ће ми одговарати игра са два шпица. Сматрам да ће ми добра игра у Звезди бити и позивница за репрезентацију Србије. Одгледао сам прву званичну утакмицу у овој сезони против Флоријане. Није на мени да причам, ту је тренер, али сматрам да је било доста добрих ствари и свидело ми се оно што сам видео. Сматрам да има места за напредак. Доста је било у медијима речи о томе да противник није довољно озбиљан, али данас сви играју фудбал. Не бих их потцењивао, али сматрам да ћемо у наредној утакмици бити још бољи.

У актуелном Звездином тиму има неколико Пешићевих познаника.

Када сам одлазио из Шерифа Рикардињо је дошао као велико појачање. Морам да истакнем да је он заиста сјајан играч. Јако ми ј драго што је у екипи и мој изузетно добар пријатељ Филип Стојковић и не сумњам да ће ми помоћи око уклапања у екипу.

Прошлу сезону Пешић је провео на позајмици у Аталанти.

Екипа која побеђује не треба да се мења, од могућих 72 бодова ми смо узели 54, што је огроман успех за Аталанту. Нисам играо сваку утакмицу, то сваком играчу тешко пада, али имали смо изузетно јаке тренинге и сматрам да сам много бољи играч после боравка у Аталанти и сматрам да ће све доћи на своје место како буду долазиле и утакмице.

Претходни текстСасвим лично са Душаном Анђелковићем
Следећи текстЗвездина делегација у Барселони