Црвена звезда представила нове дресове

158

У понедељак, 26. јуна, ФК Црвена звезда представио је нове дресове за наредну сезону.

Специјални гост на промоцији био је Франческо Мартинели, спорт-маркетинг менаџер фирме „Макрон“ која је нови технички спонзор нашег клуба. Осим њега, медијима су се обратили и председник клуба Светозар Мијаиловић, као и директор маркетинга Горан Броћић.

Италијанска фирма „Макрон“ је познати произвођач спортске опреме. Тај бренд је у последње време доста активан у најзначајнијим фудбалским лигама Европе — Италији, Енглеској, Немачкој. Црвена звезда бира партнере који су светски афирмисани. Овај уговор са фирмом Макрон потписан је на пет година. Осим дресова и опреме, уговор са Макроном предвиђа и бонусе за остварене спортске успехе. Постоји и комерцијална опрема која обухвата дресове, дуксеве, мајице… И Црвена звезда од продаје на страном тржишту има 10%, а на домаћем тржишту 20%. Макрон је спонзорисањем Црвене звезде на нашем тршиту заузео значајно место — истакао је Светозар Мијаиловић.

Франческо Мартинели је рекао да је поносан што Макрон започиње сарадњу са некадашњим прваком Европе и света.

Макрон као фирма је веома поносна што је уз Црвену звезду и што је на српском тржишту. Желели смо да спонзоришемо клуб у Србији како бисмо што боље ушли на тржиште и одабрали смо Црвену звезду као највећи клуб у Србији. Макрон је основан 1971. године, и тренутно снабдевамо опремом преко 50 клубова, а међу њима су Лацио, Каљари, Ница, Кристал Палас, Стоук, Спортинг из Лисабона, Динамо Букурешт и још низ познатих клубова. Дресови се раде потпуно уникатно, припремају се само за Црвену звезду.Наша дугорочна стратегија и јесте да се кроз сарадњу са већим клубом касније понуди сарадња и мањим клубовима, али тренутно смо фокусирани само на Црвену звезду и немамо планова да спонзоришемо још неки клуб на овим просторима — рекао је Мартинели.

Више техничких детаља о дресовима и сарадњи открио је Горан Броћић, директор Маркетинга ФК Црвена звезда.

Надам се да ће Црвена звезда и Макрон имати успешну сарадњу и да ћемо остварити значајне спортске успехе. Услови и вредност уговора са Макромом су значајно бољи него што је то био случај са некадашњим техничким спонзорима. Пред вама су црвено-бели, бели и плави дрес. Бели дрес има попречне беле пруге. Трећи дрес је плави, никаква црна боја није долазила у обзир и клуб никада тако нешто не би урадио јер ми смо свесни шта је Црвена звезда. Било би добро да следећи пут када имате неке недоумице позовете и проверите, а не да на основу аматерске слике пишете текстове како Црвена звезда избацује црни дрес. Наши навијачи морај да знају и да постоје одређени параметри које нама поставља наш генерални спонзор Гаспром, а један од њих је то бело поље око логотипа Гаспрома. Њима је битна видљивост њиховог логотипа и због тога инсистирају на томе — објашњава Броћић.

Очекује се да ускоро почне и продаја нове опреме.

Опрема ће бити доступна на тржишту од 15. јула. Звезда и Макрон су припремили и три додатне гарнитуре које ће се користити у квалификацијама за Лигу Европе, као и у Куп утакмицама. Остале ствари, мајице, дуксеви, већ од следеће недеље ће бити у продаји. Наручене су све величине, од најмање за децу до XXXL величине — открио је директор маркетинга.

Претходни текстОдбрањен наслов првака Србије у Рагбију 7
Следећи текстОдржана редовна седница Скупштине КК