Злато, сребро и бронза на Првенству Србије за старије пионире

82

Звездини млади џудисти још једном су нас обрадовали врхунским резултатима. На Првенству Србије за старије пионире освојене су три вредне медаље. Златом се окитила Катарина Јочић (преко 63 кг), вицешампионско звање припало је одличној Ани Ђекић (до 63 кг), док је бронзу освојио Жељко Шипчић (до 50 кг).

Катарина Јочић још једном је потврдила квалитет и на Првенству Србије за старије пионире освојила је златно одличје.

Задовољна сам златом нарочито јер је конкуренција била одлична. Испунила сам план за овај део године. Сада је најважније да се на најбољи начин припремим за Балканско првенство – истакла је за сајт ЏК Црвена звезда Катарина Јочић.

Одличну Ану Ђекић у Пожаревцу повреда је спречила да се још једном окити златним одличјем.

Нисам ни изашла на борилиште, не могу да ходам. Жао ми је јер сам већ четири године у низу првак државе и сада нисам успела да поновим резултат. Ипак морам да гледам напред. Сада је најважније да се опоравим јер ме крајем јула очекује Балканско првенство.

Одлични Жељко Шипчић окитио се бронзаним одличјем у категорији до 50 килограма.

Могао сам и боље. Ипак не треба бити незадовољан јер је медаља на државном првенству одличан резултат. Идемо даље. Већ у следећој сезони очекују ме борци у конкуренцији кадета па ћу период који долази искористити да тренирам и напредујем – био је искрен Жељко Шипчић.

Такмичари ЏК Црвена звезда Првенство Србије за старије пионире завршили су са три медаље и четири пласмана. На корак до медаље били су и Филип Тамше (до 50 кг), Растко Гајић (до 66 кг), Сара Ружичић (преко 63 кг) и Марија Церовић (до 63 кг).

Честитке свим такмичарима на фер и коректним мечевима а пре свега на одличном џудоу који су приказали. Посебне похвале свакако иду освајачима медаља – рекао је Давор Колунџић, тренер ЏК Црвена звезда.

Од Жељка Шипчића смо очекивали више, али због, у најмању руку чудне судијске одлуке, није ушао у финале. Тако смо у конкуренцији до 50 килограма имали клупску борбу за бронзу. Ана Ђекић је имала пех да се повреди што ју је онемогућило да се бори за злато. Катарина Јочић је и овога пута била на нивоу задатка и оправдала поверење.

Звездине младе узданице крајем јула очекује нови спортски изазов на Првенству Балкана за старије пионире.

Наше такмичарке имају већ довољно интернационалног искуства и знају шта их очекује. Сада настављамо са радом у Спортском центру Врачар преко лета и припремамо се за Првенство Балкана – истакао је Давор Колунџић.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда мтс
Следећи текстУ уторак седница Скупштине клуба