Милојевић: Воље има, али умор је присутан

55

Након другог ремија Црвене звезде на припремама на Златибору, утиске је сводио шеф стручног штаба Владан Милојевић.

Могу да кажем да сам задовољан неким стварима, али има много тога што треба исправити. Видела се велика жеља играча, али видео се и замор. Покушавали смо да подигнемо физичку припрему и имамо још времена до четвртка да радимо на томе, мало ћемо смањити ритам и верујем да ћемо бити припремљени физички. Да, видела се жеља и грешке су и настајале из велике жеље. Нисмо имали брзину коју имамо на тренингу. Није у питању један или два играча већ читава екипа. Као и сваку утакмицу и ову ћемо анализирати, али ја сам оптимиста — рекао је Милојевић.

Тренеров генерални утисак о припремама је да су пре свега можда и пребрзо прошле.

Припреме су завршене, а као да их нисмо ни почели. Примећује се тај психолошки моменат код играча. Цела та сезона која је иза њих… Многи играчи нису ни навикли на овакав ритам. Физички замор јесте проблем, али је психички замор још и већи и треба вратити екипу. Задовољан сам атмосфером међу играчима, и то је нешто за почетак јако битно. Сви ови елементи ће доћи временом након мало одмора. Овде смо имали максималне услове за рад и ја нисам тренер који тражи алиби. Рекао сам да увек волим да победим. Интересује ме карактер, вољни моменат који свако од играча има да бих касније могао да припремим екипу на најбољи начин.

Премда су одигране само две утакмице, навијачи Звезде нису навикли на то да се припреме заврше без победе.

Психолошки је боље победити, али у оваквим утакмицама то није приоритет. Звезда је Звезда и треба сваку утакмицу да иде на победу, али излазимо из режима на који играчи нису навикли. Имали су потрошњу током целе недеље. Скоро да ништа не знамо о физичкој спремности фудбалера који су пристигли током припрема. Драго ми је да дају све од себе, али утисак је као да смо тек почели припреме, а већ смо их завршили — закључио је Милојевић.

Претходни текстЦрвена звезда – Рудар 0:0
Следећи текстАнђелковић: Мали предах па припрема утакмице