Црвена звезда – Рудар 0:0

111

ФК Црвена звезда је ремијем окончао припреме на Златибору. Сутра након краћег преподневног тренинга, следи повратак за Београд.

Капитенску траку на овој утакмици понео је Душан Анђелковић. Звезда је у уводним минутима утакмице претила преко Славољуба Срнића, фудбалера који је први успео да шутира у оквир гола. Оријентација Црвене звезде у нападу била је игра преко бокова, те су Срнић и Руиз покушавали да пронађу Рикардиња и Боаћија. Најбољи стрелац Црвене звезде преходне сезоне у неколико наврата се нашао у приликама да озбиљно запрети, али углавном је шутирао непрецизно.

Звездина игра преко бокова у први план је избацила и централне везне играче, Доналда и Ле Талека. Обојица су се у финишу првог полувремена нашли у прилици да затресу мрежу; Доналд је након центаршута Анђелковића покушао директно из волеја, али није успео да погоди оквир гола. Неколико минута касније, Руиз је проиграо Ле Талека који је такође покушао, али се истакао голман Рудара.

Друго полувреме започео је Лука Аџић који је заменио Руиза. У 51. минуту и Рикардињо је покушао да погоди из волеја, али његов ударац није био довољно квалитетан.

Рудар је одличну прилику имао у 57. минуту. У питању је била стопостотна прилика, али млади голман Александар Станковић успео је да одбрани зицер и сачува Звездину мрежу. Рудар је у другом делу игре заиграо боље, тачније знатно опасније, и Станковић је имао још једну прилику у 64. минуту да покаже шта зна. А зна много! Звездин голман је у тим тренуцима био најзаслужнији што Рудар није стекао резултатску предност.

Средином другог дела Владан Милојевић је извршио неколико измена, па је састав Црвене звезде од 69. минута био следећи: Станковић, Гобељић, Савић, Ле Талек, Милошевић, Рачић, Милијаш, Јововић, Аџић, Вучићевић, Павков.

Управо су нови играчи, Аџић, Павков и Вучићевић у неколико ситуација били најближи да затресу мрежу Рудара, међутим то им није успело. До краја утакмице мреже су мировале, те је Црвена звезда остварила и други реми на припремама.

Црвена звезда – Рудар 0:0

Терен: СЦ „Швајцарија“. Гледалаца: 1000. Судија: Зоран Широки.

Црвена звезда: Станковић, Стојковић, Савић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Срнић, Руиз, Рикардињо, Боаћи.
Играли су још и: Гобељић, Милошевић, Милијаш, Рачић, Аџић, Јововић, Вучићевић, Павков.

Рудар: Аговић, Мохтар, Картал, Сопо, Томашевић, Бошњак, Брновић, Голубовић, Мацановић, Перић, Гордић.
Играли су још и: Живковић, Рељић, Вуковић, Зечевић, Вукчевић, Мрдак, Гогић.

Претходни текстЛопта је твоја
Следећи текстМилојевић: Воље има, али умор је присутан