Звезда води у генералном пласману после трећег викенда

137

Протеклог викенда одржана је трка „Награда Београда 2017“ на стази Ушће у Београду.

Трка се возила по изузетно тешким условима за вожњу јер је киша почела да пада непосрдно пред старт прве дивизије и у тим случајевима стазе су најклизавије и возачима ставља додатно оптерећење током тркања јер и најмања грешка може доста утицати на крајњи пласман возача.

У класи 1 (мали Н) – Лазаревић Никола наставља да одушевљава својим вожњама и после трећег места освојених у квалификацијама, трку је такође завршио као трећи. Млади Лазаревић није био задовољан учињеним јер је после поновљеног старта и изласка сигурносног возила на стазу, лоше снашао и пао чак на десето место, а како нам је рекао, био је сигуран да би се борио за прво место. Сјајном вожњом је стигао до трећег места и узео вредне бодове, како појединачно тако и за клуб.

У класи 2 (хибрид) – Тошић Часлав је у квалификацијама одвозио најбржи круг и трку започео са пол позиције. У трци није имао среће па је после једног касног кочења на пошетку трке излетео са стазе и пао на зачеље. Све што је могао да уради до краја трке је 12. место и тако је остао без бодова на овој трци.

Виктор Давидовски није имао толико тешку трку као Часлав. Он је стартовао са треће позиције и на истој позицији и завршио трку. Само пред крај саме трке је имао обавезу да брани треће место и тај задатак је успешно обавио. Виктор је задовољан са овим трећим местом, како нам је рекао јер се учврстио на првом месту у генералном пласману и напавио још већу бодовну разлику у односу на најближе пратиоце.

У класи 3 (1400ццм) – Филиповић Драган је стартовао као други и други је прошао кроз циљ на крају трке, али није могао да стигне до предвиђеног места за мерење аутомибла јер му се у кругу за хлађење угасио исти и тако је избрисан из пласмана. Захтев и молба је послата техничкој комисији после трке да се врати пласман Драгану, па се чека коначан одговор.

Деретић Мирко је услед проблема у квалификацијама и петом стартном позицијом, освојио четврто место на крају трке што и нису биле његове амбиције, с обзиром да је очекивао борбу за највиши пласман.

У класи 9 (СП) – ни на овој трци није наступио Тошић Александар са његовом хондом, али се његов наступ очекује на следећој трци на Ушћу 26 и 27. августа после летње паузе.

АКСК Црвена звезда је и даље водећа у генералном пласману и надамо се да ће тако и остати до краја шампионата.

Претходни текстЗвездиних седморица репрезентативаца
Следећи текстСимовић потписао професионални уговор