Радоњић: Фантастична сезона

80

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић детаљно је анализирао веома успешну сезону за нама у којој су црвено-бели освојили три трофеја и остварили 16 победа у Евролиги.

Кошаркаши Црвене звезде су освојили и трећи трофеј, а исто тако и трећу годину за редом постали прваци Србије. То сигурно не би било могуће без једног човека. Тренера који је успоставио систем и усадио победнички менталитет црвено-белима. Под његовим вођством Звезда је постала препозатљива широм Европе по фасцинантној одбрани, а многи играчи напредовали.

Ипак, више од било којих речи о Дејану Радоњићу говоре дела и освојени трофеји. Три титуле првака Србије, три трофеја АБА лиге, два Купа Радивоја Кораћа. Историјски пласмани у Топ 16 Евролиге, Топ 8 и невероватних 16 победа ове сезоне у Евролиги.

На крају још једне успешне сезоне и још једне ’’триплете’’ тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић, по последњи пут ове сезоне, обратио се медијима.

Урадили смо оно што смо рекли на почетку Суперлиге. Ишли смо кроз лигу размишљајући да добро изгледамо у завршници, а мислим да смо у плејофу и то показали. Чини ми се да смо били у добром статусу, сачували довољно резерве. Дошли смо до још једног трофеја ове сезоне, нове титуле и одбране титуле.

Ова сезона је трајала 259 дана, одиграли смо 84 утакмице и 17 само изгубили. Три утакмице смо изгубили у такмичењима у региону (два у АБА лиги, један у домаћем првенству). Захвалио бих се свима у клубу. Сви смо заједно дали велики допринос да бисмо дошли до оваквих резултата. Наравно, посебна захвалност иде играчима и мојим најближим сарадницима. Захвалио бих се навијачима који су још једном показали да су посебна наша снага. Поново су препознали моменат. Желели смо још једном да осетимо оно што смо осећали на пуно мечева ове сезоне. Хвала им на томе, а надам се да су и они задовољни показаним ове сезоне

Ова сезона је била изузетно тешка. Били смо свесни шта нас очекује, али смо се по први пут суочили са новим системом такмичења и практично три нове лиге. Потрошња није била присутна само физичка. Сезона је била кошаркашки јако тешка, али и због некошаркашких ствари који су били присутни читаве сезоне. Оно што је посебно битно је то да смо без обзира на све показали да смо тим и да нико од почетка сезоне није могао да претпостави да имамо проблеме.

Сви ви знате о чему се ради, а мени као тренеру није било лако да читаве године радим у таквој ситуацији. Био сам у ситуацијама да се бавим стварима ван терена. Ради се о дуговањима и исплати новца. Показали смо карактер и да можемо да се носимо са свим. Дошли смо до краја и можемо да причамо на крају о једној фантастичној сезони.

Мени вечерас истиче уговор и са правне стране више нисам тренер Црвене звезде. Небојша (Човић) и ја смо причали пре неког времена, али мислим да разговори у овим околностима нису реални. Потребно је много тога да се уради да би Звезда могла да иде даље напред јер се изградило много тога свих ових година, а ја се надам да ће се наставити у том правцу.

Није проблем жеља, она није спорна, али околности су такве. За наше играче би се тимови распитивали свакако јер нисмо конкуренти већини екипа свакако. У овим околностима не видим простора за разговор.

Немам одговор на питање шта ће бити везано за то. Мислим да је неко време већ потрошено и да треба да се види у ком правцу ће све да иде. Надам се да ће ићи у добром правцу, али нисам рекао да ће тако бити. Мислим да сам био довољно јасан – у овим околностима није реално да се разговара о томе. Хипотетички не бих постављао ствари.

Претходни текстНаша Звезда опет најбоља!
Следећи текстНебојша Човић: Осредњост не долази у обзир