Представљен Рикардињо!

53

У петак, 16. јуна, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ представљено је ново појачање Црвене звезде.

Ради се о 27-годишњем фудбалеру из Бразила Рикардињу. Више о појачању говорио је спортски директор Митар Мркела.

Задовољство ми је да представим ново појачање Црвене звезде, играча који долази из молдавског Шерифа. Његово име је Рикардињо. То је играч који ће, верујем, прирасти за срце Звездиних навијача. Уме да дâ гол, да припреми шансу другима, као и да буде креативан. Управо је онакав играч какав је и потребан Црвеној звезди. Има 27 година и верујем да ће остати у лепом памћењу навијачима Црвене звезде — рекао је Мркела.

Рикардињо је одабрао да у Црвеној звезди носи број „89“, што представља годину његовог рођења.

Срећан сам што сам дошао овде јер сам чуо доста лепог о клубу, нарочито од Кадуа. У сваком клубу у којем сам играо сам оставио добар утисак и верујем да ће тако бити и у Црвеној звезди. Ради се о великом клубу као што је Фламенго у Бразилу, где сви очекују од нас фудбалера квалитетне и игре лепе за око. Навикао сам на таква очекивања и верујем ћу тако и у Звезди играти. Прошла сезона је била веома успешна за мене, очекујем да могу да поновим такву сезону и овде али ми је најбитније да екипа побеђује и остварује добре резултате — рекао је Рикардињо на представљању.

Осим са Кадудом, Рикардињо је у Шерифу играо и са Вујадином Савићем.

Вујадин и ја смо добри пријатељи, волео бих да играм са њим овде. У Шерифу је Вујадин често постизао голове иако је одбрамбени играч. Први пут сам овде али слушао сам од Вујадина о Београду. Импресије су веома позитивне — рекао је Рикардињо.

Бразилац игра на позицији левог крила, али може да наступа и на десном боку, односно у самом шпицу. Са Црвеном звездом је потписао уговор на 2+1 гедину.

Претходни текстНаставља се успешна сарадња Звезде и Графичара
Следећи текстБоаћи и Јововић стигли на Златибор