Наша Звезда опет најбоља!

82

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у финалној плејоф серији Моцарт Суперлиге Србије и трећу годину заредом подигли пехар намењен прваку државе – 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15).

Звезда је опет најбоља! Црвено-бели су потврдили доминацију и освојили трећи узастопни трофеј намењен прваку Србије. Након успешно одбрањеног трона у АБА лиги, кошаркаши Црвене звезде мтс поново су потврдили да им у Србији нема премца. У финалу Моцарт Суперлиге Србије, црвено-бели су савладали талентовани састав ФМП резултатом 3:0, а у трећем мечу било је 87:57.

Изабраници Дејана Радоњића остварили су тако све циљеве у овој сезони, а многе и надмашили. Подсетимо, нестварних 16 победа у Евролиги, Куп Радивоја Кораћа, АБА лига и за крај прваци Србије. Још један успех за феноменалну генерацију црвено-белих која наставља да се уписује златним словима у књигу успеха тима са Малог Калемегдана.

На крилима фантастичне подршке са трибина, Звезда је силовито ушла у утакмицу. Опробан рецепт, фантастична одбрана, муњевити контранапади и Огњен Добрић у сјајној серији. Добрић 13, Звезда 22 и на половини првог периода, након поена Милке Бјелице на семафору је стајало 22:4.

Звезда је играла па готово без грешке. Феноменална одбрана и изузетан проток лопте у нападу створили су велику предност и у наставку је одржавали. Црвено-бели су имали отворене позиције за шут и користили су их, а на другој страни ФМП је морао много да се потруди да дође до ситуације да поентира.

С тога, поени Дангубића уочи истека времена у првој деоници донели су Звезди плус 21 пред први одмор – 30:9.

Слављеничка атмосфера је већ почела да се претвара у праву прославу шампионске титуле. Иако су црвено-бели наспрам себе имали веома талентовани састав ФМП-а, ни многи Евролигаши нису успели да одоле Звезди када игра у оваквом ритму какав је наметнула против гостију из Железника.

Звезда је у потпуности контролисала ритам и развој ситуације на терену. Разлика је мирно одржавана, арасположени играчи су се смењивали. Разлика са краја прве деонице је без проблема сачувана и предност на полувремену је износила плус 22 (46:24).

У наставку утакмице ФМП се разиграо. Талентовани састав Пантера је показао велику жељу да остави што бољи утисак у предивном амбијенту дворане ’’Александар Николић’’. Ипак и поред веома добре игре ФМП-а, један тим се питао око исхода меча. То је била Звезда која је имала одговор за сваку мини серију гостију. Нова серија црвено-белих, овог пута 13:5 ставила је тачку на и оно мало дилема. Петнаест минута уочи последњег звука сирене у дворани ’’Александар Николић’’ за ову сезону резултат је био 64:32.

Навијачи су наставили да приређују феноменалан амбијент. Играчи су им се одужили борбеношћу и атрактивним потезима. Пехар је чекао поред записничког стола, чекао је на Луку Митровића да га подигне трећу годину узастопно.

Сам финиш утакмице био је задужен за појединачне овације играчима који су дали много Звезди, а тренер их је мењао. Редом Митровић, Џенкинс, Симоновић, Лазић… а ушао је чак и Јовић у последњем минуту и поред повреде да би га публика поздравила.

Завеса на незаборавну сезону 2016/2017 је спуштена. Време је за славље, а црвено-бели кошаркаши су то свакако заслужили!

Црвена звезда мтс – ФМП 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15)

Црвена звезда мтс: Волтерс 5, Томпсон, Дангубић 16, Митровић 7 (6ск), Лазић 7, Добрић 25, Симоновић 7, Џенкинс 5 (8ас), Гудурић 4, Јовић, Кузмић 5, Бјелица 6 (5ск).

ФМП: Раданов 13, Човић, Давидовац 4 (7ск), Апић 8, Лазаревић, Бурсаћ 6, Шешлија 7 (6ск), Кутлешић 3, Љубичић 3, Радовановић, Остин 13, Каплановић.

Претходни текстБоаћи и Јововић стигли на Златибор
Следећи текстРадоњић: Фантастична сезона