Звезда је у финалу Купа!

156

Црвена звезда је у полуфиналу Купа Србије у Горњем Милановцу савладала Слогу 29:25 (10:10) и пласирала се у финале!

У финалу, Звезда ће одмерити снаге са Спартаком из Суботице. Меч је на програму у четвртак од 18 часова, а директан пренос је на РТС.

Брз темпо на самом старту меча је донео Слоги 3:1, али нису дали црвено-бели противнику да се одлепи и брзо су изједначили, а затим дошли и до преокрета и повели 4:6. Слога се вратила у игру, а до краја смо гледали гол за гол до коначних 10:10 у првих 20 минута.

Звезда је доста боље ушла у друго полувреме и брзо дошла до плус три, 14:11. Одлична и чврста одбрана је донела брзе лопте након освојених лопти, који су Звезди донели одржавање предности. Није се Слога предавала, покушавала је да се врати у меч, али је Златановић одлично бранио. Имали су прилику Пожежани да дођу до минуса од два гола, али је Звездин голман спречио контру. Уследио је седмерац који је реализовао Александар Бабић, а затим и два битна гола Ћоровића, који су одлучили победника и другог финалисту.

Сигурна је Црвена звезда била до краја сусрета, није дозволила противнику прилику да се врати у меч и изборила финале Купа и прилику за трофеј након девет година.

Најефикаснији је био Младен Шотић са 7 голова, Александар Бабић је постигао 5. У редовима Слоге, Крсманчић постигао 9 голова.

Слога – Црвена звезда 25:29 (10:10)
Горњи Милановац, хала „Бреза“. Гледалаца: 600. Судије: Ковач, Милосављевић. Седмерци: Слога 2 (2), Црвена звезда 3 (3). Искључења: Слога 4, Црвена звезда 4 минута.
СЛОГА: Стефановић, Вокши, Павић, Родић, Крсманчић 9 (2), Гемаљевић, Кнежевић, Павловић 7, Спасић 2, Аћимовић, Јанићијевић, Гојковић 1, Владисављевић 1, Димитријевић, Јевтић 4, Миленковић. Тренер: Александар Савић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 7, Павловић 2, Мошић 3, Ћоровић 4, Продановић 2, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 4, Љубеновић, Шћепановић, Златановић, Матичић, Д.Бабић 1, Кљајић, Леовац, А. Бабић 5 (3). Тренер: Ненад Перуничић

Претходни текстЗвездина светла будућност
Следећи текстКК Црвена звезда „отвара врата“ у суботу