Давидовски тријумфовао у Новом Саду

169

Трком на стази Мишелук у Новом Саду настављено је Првенство Србије на кружним стазама.

У класи 1, Југо 55 (мали Н), млади Лазаревић Никола кога смо после трке на Берановцу представили као будућу звезду која тек треба да се долазује, својом вожњом на тренингу када је у квалификацијама одвезао круг за трећу стартну позицију, у недељу својом вожњом одушевио и на крају завршио на другој позицији, што је потврдило да се ради о изузетном таленту. Надамо се да ће наставити са добрим вожњама и ући у борбу за висок пласман.

У класи 2, Југо 55 (Хибрид), Виктор Давидовски и Часлав Тошић су оправдали очекивања и после треће и четвтрте позиције у квалификацијама и велике борбе у трци, Виктор је однео победу испред клупског колеге Часлава Тошића и тако настављају борбу за титулу првака.

Наши такмичари Деретић Мирко и Филиповић Драган у класи 3, 1400ццм, нису имали среће. Мирко је водио више од две трећине трке, али због пуцања шалт хебла, морао је да одустане. Што се тиче Филиповића, после дупле победе на Берановцу, прво је у суботњим тренинзима имао проблема са мењачем, а у трци када је покушао да надокнади изгубљено у квалификацијама и да надокнади позиције, излетео је и овога пута осато без бодова.

У класи 9 (СП), Александар Тошић није наступио са својом Хондом Сивик Тyпе Р, због суспензије која му је изречена после ицидента на трци у Краљеву.

Наредна трка се вози на стази Усће у Београду 17 и 18. јуна 2017. године.

Претходни текстЗвезда – Мега 1:0
Следећи текстЗвездина светла будућност