Јуниори Црвене звезде мтс шампиони Србије!

86

Јуниори Црвене звезде мтс нови су шампион Србије, пошто су у финалу завршног турнира савладали своје вршњаке из екипе Мега Бемакс са 74:68 (14:25, 25:12, 22:15 и 13:16). Најефикаснији играч финала центар Црвене звезде мтс Стефан Ђорђевић са 18 поена и 11 скокова.

У првом полувремену екипа Мега Бемакса боље је отворила финале и стекла почетну предност првенствено захваљујући високом грузијском центру Битадзеу, па се на први одмор између две четвртине отишло са убедљивих 25:14 за екипу Меге која је номинално била домаћин у финалу које се играло у дворани у Железнику.
Ту предност екипа Владе Вукоичића одржавала је до средине друге деонице (31:22), када су Ускоковић и Симовић (тројка и двојка) започели серију црвено-белих,који су предвођеним центром Стефаном Ђорђевићем одиграли боље другу половину друге деонице, а тројком Пауновића екипа Слободана Клипе преузела је вођство 39:37 на крају првог полувремена.

У трећој четвртини сјајни Иван Ћоровић био је нерешива енигма за одбрану Меге, пошто је на „отварању“ те деонице убацио 8 везаних поена (две тројке и двојка), а након још једне тројке Ћоровића екипа Црвене звезде мтс повела је 50:41. Ту предност екипа црвено-белих је одржавала до краја треће деонице (61:52), а онда је уследио велики пад у игри, и скоро 4 минута без поена, што је искористила екипа Владе Вукоичића и серијом 6:0 унела резултатску неизвесност у утакмицу. Додатни проблем била је и чињеница да су плеј Ускоковић и центар Стефан Ђорђевић у последњу деоницу ушли са по 4 личне грешке.

Велику „паузу“ у нападу прекинуо је Стефан Момиров тројком у 36. минуту, а након убачене двојке Стефана Ђорђевића, штафету у финишу преузео је Ускоковић, па су јуниори Црвене звезде мтс стигли потпуно заслужено до нове титуле првака Србије!!!

КК Црвена звезда мтс:

Ребић , Ускоковић 12+8ас, Пауновић 12, Радаковић, Бубања , Момиров 13+6ск , Ђорђевић Вук 2, Симовић 3, Ђорђевић Стефан 18+11ск , Чоровић 14, Стајчић , Васић.

Пехар намењен шампиону Србије у овом старосном узрасту капитену Ускоковићу уручио је председник КСС Предраг Даниловић пред 1000 гледалаца у дворани „ФМП Арена“.

Претходни текстПет Звездиних девојака у јуниорској репрезентацији
Следећи текстПораз црвено-белих у полуфиналу Купа Србије