Спектакл у Штипу у част Шекија!

181

Трећи дан јуна 2017. године становници Штипа и околине памтиће јако дуго, али као најдража успомена овај дан остаће Драгославу Шекуларцу.

Велики број његових пријатеља, међу којима и много некадашњих Звездиних фудбалера, окупило се како би улепшали велику светковину приређену у част друге Звездине звезде. Шекуларцу је у родном месту подигнут споменик, а централни догађај била је пријатељска утакмица у којој су фудбалску вештину одмерили ветерани Брегалнице и Црвене звезде.

Организатор манифестације је Жарко Калуђеровић, Србин из Боке који је уложио много енергије у овај догађај као и општина Штип.

Окупљенима на отварању споменика се прво обратила још једна наша легенда Бошко Ђуровски који је на неки начин био и домаћин и гост. А потом се захвалио и сам Шеки:

Нисам велики говорник као Бошко јер су ми паметне биле ноге – нашалио се Шеки на почетку, а потом настваио – Морам да се захвалим градоначелнику Штипа, као и свим Штипљанима јер су дозволили да ми се направи споменик. Хвала и Жарку Калуђеровићу као и Звездиним ветеранима који су дошли да ми увеличају ову прославу. И да знате да се и данас осећам као Штипљанин – рекао је Шекуларац.

Потом је уследило скандирање „Шеки, Шеки!“, на шта је он регаовао:

Немојте да проиграм поново, мајку му, после оваквих аплауза! Још једном хвала на свему што сте учинили за мене – рекао је Шеки.

Потом се Штипљанима обратио и Станислав Караси, да би недуго потом почео и меч ветерана.

Драгослав Шекуларац и даље важи за једног од најбољих дриблера у историји југословенског фудбала и Црвене звезде. Дебитовао је 1955. године, а за једанаест година у клубу одиграо је 375 утакмица и постигао 119 голова.

Претходни текстУ Аранђеловцу за крај Суперлиге
Следећи текстЈуниори Звезде бољи у “вечитом дербију“