Звезда сигурна у Сремској Митровици

97

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Мега Лекс на гостовању резултатом 67:73 (18:17, 16:21, 19:20, 14:15) и на тај начин остварили 10. победу у Моцарт Суперлиги Србије и задржали позицију на челу табеле.

Традиционално незгодно гостовање у Сремској Митровици црвено-бели су и овог пута успешно пребродили. У мечу у ком се готово три деонице играло у серијама, кошаркаши Црвене звезде мтс су били бољи и на крају заслужено славили резултатом 67:73.

До 10. победе у Моцарт Суперлиги Србије Звезда је стигла захваљујући одличној игри у последњој деоници. Када се сасвим добром протоку лопте у нападу придружила и карактеристично добра одбрана црвено-бели су правили разлику. Стефан Јовић је бриљирао у тим тренуцима, као и током читавог меча, а тада је стигао и нападачки допринос Милка Бјелице.

Црвено-бели су стекли прво двоцифрено вођство половином последњег периода (58:69) и до краја меча мирно сачували стечени капитал.

Требало би поменути да је Звезда у овом мечу наступала без Нејта Волтерса и Марка Симоновића. До победе је црвено-беле предводио Стефан Јовић који је одиграо најбољи меч од повратка након тешке повреде и меч завршио са 20 поена и осам асистенција.

Мотивисани домаћин је одлично започео утакмицу. Без промашаја из игре, уз Спасојевићевих седам поена, Мега је повела 11:5. Међутим, Звезда је имала спреман одговор. Јовић је од почетка играо веома добро, а када је разиграо и своје саиграче црвено-бели су направили серију 10:0 и преокренули резултат (11:15).

Од тог момента се играло кош за кош, све до завршнице првог периода када је Мега успела да поврати вођство – 18:17.

Резултатска клацкалица наставила се и у другом периоду, али су црвено-бели онда заиграли знатно ангажованије у одбрани. Црвено-бели су практично ’’одсекли’’ приступ рекету домаћину и терали противника на тешке шутеве са дистанце. Контрола скока и брзи контранапади донели су серију 6:0 и након поена Лазића из готово немогуће ситуације Звезда се поново резултатски одлепила (27:33).

Звезда је одржала предност до полувремена, али је до новог резултатског преокрета дошло након две везане тројке Мушидија – 40:38. Наставило се са игром у серијама. Разиграо се Митровић, Јовић је и даље био у добром ритму па су црвено-бели серијом 8:0 повратили плус од шест поена (40:46).

Ипак, Мушиди и Јарамаз су се распуцали и везали три тројке па је домаћин после дужег времена поново повео и то серијом 11:2 – (51:48). Јовић је погодио тада изразито важну тројку и зауставио захукталог ривала.

Уследили су поени Дангубића, Гудурића и Бјелице па је Звезда поново имала предност и на крају трећег периода – 53:58.

Први плејмејкер црвено-белих Стефан Јовић наставио је да бриљира. Новим поенима на почетку последњег периода и то након изузетног протока лопте целе екипе, донео је црвено-белима највећих плус седам – 53:60.

Звездиној веома доброј игри у нападу придружила се и одлична одбрана, а разиграо се Милко Бјелица. Центри Мега Лекса нису имали одговор за покретљивог Бјелицу који је лако завршавао своје продоре или приморавао ривала да прави фаул. Управо након два искоришћена слободна бацања најискуснији играч Звезде донео је својој екипи прво двоцифрено вођство на око пет минута до краја меча (58:69).

Мотивисани домаћин је покушао да се врати у меч, али су црвено-бели задржали хладну главу и мирно привели меч крају.

Већ у недељу Црвена звезда мтс наставља такмичење у Моцарт Суперлиги Србије када ће дочекати екипу Вршца у дворани ’’Александар Николић’’.

Мега Лекс – Црвена звезда мтс 67:73 (18:17, 16:21, 19:20, 14:15)

Мега Лекс: Мушиди 16, Ребић 2, Лешић 4 (5ск), Чарапић, Јарамаз 7, Спасојевић 12, Каба 5 (11ск), Симеуновић 6, Тејић, Новак 12 (5ас), Капетановић 1, Самарџиски 2.

Црвена звезда мтс: Томпсон 2, Дангубић 5 (6ск), Митровић 13, Лазић 7 (4ск, 4ул), Симанић, Добрић 2, Ракићевић, Џенкинс 2, Гудурић 9, Јовић 20 (8ас), Кузмић 2 (7ск), Бјелица 11 (4ск).

Претходни текстЗвезда ТВ | Земљо моја вољена
Следећи текстИнформације о изборима