Пораз у Новом Саду

73

Црвена звезда је поражена у оквиру 8.кола плеј-офа Суперлиге у Новом Саду од Војводине 26:22. Најефикаснији су били Александар Бабић и Ћоровић са 6 голова.

Веома ослабљени црвено-бели су покушали да помрсе рачуне видно мотивисаном домаћину који се чувао и спремао за овај меч недељама, али нису успели. Изостанак Младена Шотића и Ивана Мошића, уз скраћену ротацију су били непремостиви у овом тренутку за Звезду.

Војводина је успела да по пети пут узастопно освоји титулу шампиона Србије и дође до пехара два кола пред крај шампионата испред другопласиране Црвене звезде.

На самом старту Звезди ништа није полазило за руком, Војводина је врло брзо дошла до предности, 4:1 па 8:4. Нападачки вероватно и најлошије Звездино издање што је Војводина умела да искористи, повећа предност и на одмор оде са разликом од седам голова, 16:9. Црвена звезда није постигла гол у периоду од 21. до 30.минута.

У другом полувремену – друга Звезда на терену. Са две серије црвено-бели су тотално неутралисали предност домаћина, прво у 41.минуту дошли до гола минуса (17:16), а затим три минута касније и до првог изједначења на утакмици – 18:18. У тим тренуцима Звезда је играла као шампион и имала и прилику да поведе, али није успела, што је улило самопоуздање уплашеном домаћину да искористи пропусте противника и поново се одлепи (21:18).

Црвена звезда се поново примакла на гол заостатка (21:20), али Војводина се одбранила и серијом дошла до 24:21 у 54.минуту.

Имала је Звезда своје прилике, али је нервоза због пропуштеног учинила своје, Војводина је успела да се одбрани и сачува предност за мирну завршницу, која јој је донела победу и одбрану титуле шампиона – 26:22.

Александар Бабић и Милан Ћоровић су са 6 голова били најефикаснији са 6 голова у Црвеној звезди, Давидовић са 8 голова у Војводини и на мечу.

Црвену звезду у наредном колу овог викенда очекује дуел против Динама из Панчева у „Шумицама“. Звезда би победом оверила друго место пред последње коло у Аранђеловцу.

Војводина – Црвена звезда 26:22 (16:9)

Нови Сад, дворана: „Слана бара“. Гледалаца: 1.500. Судије: Ковач и Милосављевић. Седмерци: Војводина 2 (1), Црвена звезда 3 (3). Искључења: Војводина 10, Црвена звезда 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Ђукић, Орбовић 5, Попов 1, Остојић, Перовић, Стојановић 2, Јелић, Јовановић 2, Арсенић, Бојанић, Пешић 6, Станковић 2, Давидовић 8, Грозданић, Вучковић. Тренер: Божо Рудић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Павловић 1, Ћоровић 6, Продановић 1, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 2, Љубеновић, Столић, Златановић, Палевић, Матичић 3, Д. Бабић 1, Кљајић 1, Леовац, А. Бабић 6. Тренер: Ненад Перуничић

Претходни текстСписак кандидата за Скупштину
Следећи текстЦрвено-белима 4 злата на Првенству Србије за млађе јуниоре