Звезда обрадовала свој народ на Косову

72

Фудбалери Црвене звезде данас су посетили Грачаницу где су на спортском комплексу „Драган Џајић“ одиграли утакмицу са истоименим клубом и славили резултатом 0:4.

Већ традиционално крајем маја фудбалери Црвене звезде посећују своје присталице на Косову и Метохији. И трећи пут за редом навијачи из јужне српске покрајине приредили су феноменалан дочек нашој делегацији. На стотине навијача песмом су дочекали екипу црвено-белих и искористили прилику да истакну колико им посета најтрофејнијег српског клуба значи.

Фудбалери Црвене звезде пре утакмице посетили су манастир Грачаницу, након чега су уживали у дружењу и ручку коју су организовали домаћини.

Искрено сам радостан што смо данас посетили Грачаницу и уживали у дружењу са нашим навијачима на Косову и Метохији. Поносан сам што је ова пријатељска утакмица сада већ постала традиционална и сигуран сам да ће трајати још дуго. Црвена звезда је увек уз свој народ на југу земље — рекао је председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

На трибинама терена „Драган Џајић“ више хиљада навијача уживало је у лепој фудбалској представи. Улаз је коштао 200 динара, а сав приход намењен је породилишту у Грачаници које је у јако лошем стању.

У пријатељском мечу хуманитарног карактера црвено-бели победили су екипу Грачанице резултатом 4:0. Стрелци су били Јовељић у 7′, Луковић 36′, Платиша 51′ и Романић 66′.

Црвена звезда наступила је у саставу: Вићић, Вивеирос, Јокић, Аучо, Фримпонг, Стојић, Цветковић, Луковић, Јовељић, Платиша, Сенић

Шансу су добили и Савић, Станојев, Ракић и Романић.

Црвена звезда као поклон клубу у Грачаници дала је лопте како би помогла да се тренинзи омладинаца и првог тима што лакше одвијају.

Ова пажња коју нам показује Црвена звезда већ трећу годину за редом нама је од огромног значаја јер свакодневне изазове које имамо лакше преживљавамо када знамо да нисмо сами. Јавност ће бити обавештена колико је новца данас прикупљено, али средства свакако иду у праве руке, онима којима су најпотребнија. Услови у породилишту у Грачаници су лоши, али наталитет је хвала богу добар — рекао је Бранимир Стојановић, заменик премијера покрајинске Владе.

Претходни текстЗвездине пионирке најуспешније на турниру у Кикинди
Следећи текстТријумфи Давидовског и Тошића на старту шампионата